enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5742
EURO
36,2998
ALTIN
2.993,27
BIST
9.359,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
19°C
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Advert

‘YILDIRIMLI KADINLAR KOOPERATİFÇİLİĞE ÖNCÜLÜK EDİYOR’

‘YILDIRIMLI KADINLAR KOOPERATİFÇİLİĞE ÖNCÜLÜK EDİYOR’
22.12.2018 13:46
356
A+
A-

Kadınların ekonomik yaşama dahil olarak aile ekonomilerine ve şehrin ticari yaşamına katkıda bulunmasının önemini her fırsatta dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Dünya Kooperatifçilik Günü’ kapsamında, Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi’ni ziyaret ederek kadınlarla bir araya geldi.

 

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ VE EŞİ ŞÜKRAN EDEBALİ, ‘DÜNYA KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ’ KAPSAMINDA YILDIRIM BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI (YIL-MEK) BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN YILDIRIM KADIN GİRİŞİM VE ÜRETİM KOOPERATİFİ (YIL-KA) NAMAZGAH ATÖLYESİ’NE ZİYARETTE BULUNDU.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, eşi Şükran Edebali ile birlikte Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesinde faaliyet gösteren Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi (YIL-KA) Namazgah Atölyesi’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’nda öğrenim gören öğrenciler tarafından karşılanan Başkan Edebali, bir süre miniklerle sohbet etti. Ardından Yıldırımlı kadınların mefruşat, giyim ve iğne oyası üretimi yaparak aile bütçelerine katkı sağladığı Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi’nde (YIL-KA) kursiyerlere bir araya gelen Başkan Edebali, kadınların yaptığı el emeği, göz nuru eserleri inceledi.

BAŞKAN İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “REKABETİN ÇETİN OLDUĞU BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ. BU REKABETİN İÇERİSİNDE MÜCADELE ETMEK, BAŞARILI OLMAK İÇİN ÜRETMEK LAZIM.”

‘ÜRETİME KATKI SAĞLIYORUZ’

Yıldırım Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören kadınların el ele vererek tasarım enerjilerini göz nuru ile birleştirip üretime destek olduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Rekabetin çetin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu rekabetin içerisinde mücadele etmek, başarılı olmak için üretmek lazım. Üretim alanına kadınların girmesi, kadınların öncülük etmesi de çok kıymetli ve değerli. YIL-MEK kurslarımızda kadınlarımız ile birlikte 50’nin üzerinde branş, 10 binin üzerinde de kursiyerimiz mevcut. Biz üretiyoruz ve o üretimi hem istihdama dönüştürüyoruz, hem de katma değer oluşturmak için kurmuş olduğumuz Yıldırım Belediyesi Üretim İşletme Kooperatifi aracılığıyla da pazarlıyoruz. Namazgah Kurs Merkezi’miz de bu faaliyetin yürütüldüğü alanlardan bir tanesi. Ev mefruşatı ve çeyiz ürünleri konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalarla dünyaca ünlü markaların ürünlerini fason üreterek ihracata katkı sağlayan kadınlarımız var. Tabi kursiyerlerimiz öncelikle tercih ettikleri alanda meslek sahibi olmak için eğitim alıyorlar ardından da üretime katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

KADINLARA ALTIN BİLEZİK

Kooperatifçiliğin birlikten gücün doğduğu bir üretim, işletme şekli olduğunu aktaran Başkan Edebali, “Yıldırımdaki kooperatifçilik anlayışına kadınlarımız öncülük ediyor. Birçok üretim merkezimizde kooperatifimizin aracılığı ile meslek sahibi olan kadınlarımız sahip oldukları mesleği kendilerine katma değer sağladığı, gelir sağladığı yapıya dönüştürdü. Önümüzdeki yıllarda sayımızı arttırarak çok daha güzel ve nitelikli alanlarla bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Namazgah Kurs Merkezi’mizde sadece ev mefruşatı ve tekstil ürünleri var ama diğer merkezlerimizde de birçok faaliyet alanı mevcut. Rölyeften keçe dokumacılığına, modelistlikten takı tasarımına kadar birçok sanat dalında eğitim alan kursiyerlerimiz üretime, istihdama değer sağlayacak çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Kadınlarımızın aynı zamanda buluşma noktası haline de gelen kurs merkezlerimizde kursiyerlerimiz üretime katılarak bir sanat, meslek sahibi oluyorlar. İnşallah birlikte üreterek Yıldırımımızı yarınlara en güzel şekilde taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN EDEBALİ: “RÖLYEFTEN KEÇE DOKUMACILIĞINA, MODELİSTLİKTEN TAKI TASARIMINA KADAR BİRÇOK SANAT DALINDA EĞİTİM ALAN KURSİYERLERİMİZ ÜRETİME, İSTİHDAMA DEĞER SAĞLAYACAK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORLAR.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.