Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) ve Yıldırım Halk Eğitim Merkezi tarafından Yeşim Tekstil çalışanlarına, işitme engelli bireyleri daha iyi anlamaları ve çalışanlar arasında oluşan iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacıyla düzenlenen işaret dili eğitimi alan 15 kursiyer sertifikalarını aldı.
YILDIRIM BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI (YIL-MEK) TARAFINDAN YEŞİM TEKSTİL ÇALIŞANLARINA, İŞİTME ENGELLİ BİREYLERİ DAHA İYİ ANLAMALARI VE ÇALIŞANLAR ARASINDA OLUŞAN İLETİŞİM SORUNUNU ORTADAN KALDIRMAK AMACIYLA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLDİ.
Yeşim Tekstil’de düzenlenen sertifika törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Celal Elmas, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.
YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “ENGELLERİN, İNSANLARIN ZİHİN DÜNYASINDA ÖRDÜĞÜ DUVARLARDAN İBARET OLDUĞUNU BİLEREK BU DUVARLARI YIKIYORUZ.”
‘ENGELLERİ KALDIRIYORUZ’
Engellilerin, dört duvar arasında yaşamaya mahkum edilmek yerine sosyal yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve geldikleri ilk günden itibaren engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler geliştirdiklerini vurgulayarak, “Engellerin, insanların zihin dünyasında ördüğü duvarlardan ibaret olduğunu bilerek bu duvarları yıkıyoruz. Engelliler bizim öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alıyor. Bu kardeşlerimizin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alabilmesi için, onların rutin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaların yanı sıra son olarak camilerimizde okunan vaaz ve hutbeleri işaret diline çevirerek engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini eksiksiz olarak yapmasına katkı sağlıyoruz. ‘Engelsiz Mutfak’ ve ‘Müzik Akademisi’ gibi projelerle engelli kardeşlerimizin ne kadar yaşama sevinci ile dolu olduklarını görüyoruz” diye konuştu.
BAŞKAN EDEBALİ: “AYNI TOPLUMUN İÇİNDE BERABER YAŞIYORUZ. BU DİL SADECE ONLARIN DİLİ OLARAK KALMAMALI. ORTAK BİR DİL OLARAK KALMALI.”
‘İŞARET DİLİ ORTAK BİR DİL OLARAK KALMALI’
İşitme engelli bireylerin problemlerini anlatacak birçok insan olduğunu ancak anlayacak insanların bulunmadığını belirten Başkan Edebali, “Türkiye de toplam 3,5 milyon işitme engelli vatandaşımız var. Bunların ana dili işaret dilidir. İletişimde ciddi problemler yaşıyorlar. İşiten bireylerle anlaşma problemleri olduğu için işiten bireylerin yabancı diller gibi işaret dili öğrenimini alması gerekiyor. Aynı toplumun içinde beraber yaşıyoruz. Bu dil sadece onların dili olarak kalmamalı. Ortak bir dil olarak kalmalı” ifadelerini kullandı.
ŞENOL ŞANKAYA’DAN YILDIRIM BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
İletişimin çok güzel bir şey olduğunu, iletişim olmadan hayatta hiçbir şeyin başarılamayacağını dile getiren Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, “Fabrikamızda 12 çalışanımıza işaret dili eğitimi verildi. İşitme engelli çalışanlarımızı daha iyi anlamaları ve aralarında oluşan iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacıyla çalışanlara yönelik kurs talebimiz oldu. Yıldırım Belediyesi tarafından da bu talebimiz anında karşılandı. Bu işi daha da derinleştireceğimize, yaygınlaştıracağımıza inanıyorum. Bize bu imkanı sağlayan Yıldırım Belediyesi’ne ve eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sertifika törenin ardından işaret dili ile ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısını söyleyen kursiyerler kendilerine tanınan imkanlardan dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve emeği geçenlere teşekkür etti.
YEŞİM TEKSTİL CEO’SU ŞENOL ŞANKAYA: “BİZE BU İMKANI SAĞLAYAN YILDIRIM BELEDİYESİ’NE VE EĞİTMENLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.”