enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Kar Yağışlı
8°C
Bursa
8°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Az Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Advert

Utib Eğitim Seminerlerini Sürdürüyor.

Utib Eğitim Seminerlerini Sürdürüyor.
15.08.2020 17:35
444
A+
A-

Utib Eğitim Seminerlerini Sürdürüyor. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği online seminerin konuğu Kalite Birliği Derneği Başkanı Prof.Dr. Erkan Işığıçok oldu. Işığıçok, rekabet ortamının giderek arttığı günümüzde başarının ancak herkesin işini kaliteli yapması ile sağlanabileceğine dikkat çekti.

Utib Eğitim Seminerlerini Sürdürüyor. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), üyelerini geleceğe hazırlayan eğitim programlarını aralıksız sürdürüyor. Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin de katkıları ve üyelerinin katılımları ile online olarak gerçekleşen seminer programında Kalite Birliği Derneği (KALBİR) Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, ‘İş Dünyasında Karar Vermek, Fark Yaratmak ve Değer Katmak için Üçüncü Göz: İstatistik’ konularında bilgi verdi.

İSTATİSTİĞİN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

İstatistik konusunun yaşanan pandemi ile öneminin bir kez daha ortaya çıktığına değinen Prof. Dr. Erkan Işığıçok, “İstatistik, verilere dayalı bir tahmin sistemidir. Ölçemediğinizi analiz edemezsiniz, analiz edemediğinizi iyileştiremezsiniz, iyileştiremediğinizi kontrol edemezsiniz, kontrol edemediğinizi de yönetemezsiniz. Yönetemediğinizde de ise iş dünyasında tutunamazsınız. Bu bakımdan iş dünyasında da istatistikten ve bilimden uzaklaşılamaz. Hz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Ne yaparsan yap, aşk ile yap’ ancak içine istatistiği ve bilimi de kat. Yaptığımız işi aşkla ve bilimle yaparsak o işin sonu çok güzel olacaktır” dedi.

Kalitenin yapılan işlerin içerisine olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Işığıçok, rekabet ortamının giderek arttığı günümüzde başarının ancak herkesin işini kaliteli yapması ile sağlanabileceğine dikkat çekti.  Başkan Işığıçok  “Bütün işler kalite yönetim sistemine uygun olarak yürütülmeli. Bu da ancak ölçülebilirlikle sağlanabilir. Ölçemediğiniz hiçbir gelişimi kontrol edemezsiniz. Günümüzdeki rekabet ortamına adapte olmalıyız. Bu da yapılan faaliyetlerin sürdürülebilir olması ile mümkün. Bunu da  ancak bilim ve istatistik ile sağlanabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

MİLLİ BELGELENDİRME KURULUŞUMUZ TSE

Dünyanın dört bir yanından belgelendirme kuruluşlarının ülkemizde faaliyet gösterdiğini belirten Prof.Dr. Erkan Işığıçok, “Ancak bizim milli belgelendirme kuruluşumuz TSE’dir ve TSE’yi desteklemeliyiz. Yanı sıra ülke çapında başarılı işlere imza atabilmemiz için stratejik planlama ve denetim birlikte yürütülmeli. Ülke genelinin, her ilin, her ildeki kuruluşların stratejik planlamaları olmalı, bu planlar birbirine entegre edilmeli ve denetlenmeli. Başarı ancak bu şekilde sağlanabilir” açıklamasında bulundu.

1960’lı yıllardan günümüze üretim üstünlüğü, maliyet, kalite, hız üstünlüğü, 2000’li yıllarda bilgi konularının firmaları başarıya taşıdığını belirten Prof.Dr. Işığıçok, şunları söyledi:

“2005,2006 yıllarından itibaren ARGE ve inovasyon çalışmaları gibi konular ön plana çıktı. Tüm bu başlıklara baktığımızda başarının formülü ortaya çıkıyor. Önümüzdeki yıllarda ise yapay zeka, veri madenciliği, Endüstri 4.0 gibi gelişmeler pek çok mesleğin ortadan kalkmasına, yeni yeni mesleklerin ortaya çıkmasına neden olacak gibi duruyor. Geçmişte ürünlerin fiyatlarını üreticiler belirlerdi. Şu anda fiyatları üretici değil, tüketiciler belirliyor. Böyle bir ortamda rekabet üstünlüğü devreye giriyor ve girdi maliyetlerini düşürebilen firmalar burada kazanıyor. Burada rekabet üstünlüğünü sağlayacak çalışmalarını yapan firmalar ayakta kalıyor ve kalacaktır.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.