enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5029
EURO
36,1862
ALTIN
2.985,50
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Az Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
8°C
Advert

Twitter 2020 ilk yarıyıl raporunu açıkladı: Türkiye ilk sıralarda

Twitter 2020 ilk yarıyıl raporunu açıkladı: Türkiye ilk sıralarda
12.01.2021 23:05
396
A+
A-

Twitter 2020 ilk yarıyıl raporunu açıkladı: Türkiye ilk sıralarda. Twitter, 2020’nin ilk altı ayını kapsayan Şeffaflık Raporunu açıkladı. Türkiye başta gazeteciler ve medya kuruluşları olmak üzere hesap kapatma ve içerik silme taleplerinde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor.

Twitter 2020 ilk yarıyıl raporunu açıkladı: Türkiye ilk sıralarda

Türkiye ilk sıralarda

Türkiye ilk sıralarda. Twitter, 2020 yılının Ocak-Haziran dönemine ilişkin Şeffaflık Raporu’nu yayınladı. 2012 yılından bu yana altı aylık dilimler halinde yayımlanan rapor, Twitter’a hükümetler ve hükümet dışı kaynaklardan gönderilen bilgi talepleri, yasal talepler, içerik sildirme ve hesap kapatma gibi talepleri içeriyor.

Dünya genelinde hükümetler ve soruşturma makamlarının Twitter’a gönderdiği bilgi taleplerinde yüzde 44’lük artış kaydedildi. Twitter’dan bilgi talebinde bulunan ülkelerin başını yüzde 27’lik oranla ABD ve yüzde 21’lik oranla Hindistan çekti. Dünya çapında Twitter’a iletilen bilgi taleplerinin yüzde 3’ünü oluşturan Türkiye ise sekizinci sırada yer aldı.

Rapora göre 2020 yılının ilk altı ayını kapsayan dönemde Türkiye’den Twitter’a toplam 347 bilgi talebi iletildi, Twitter’ın talebe karşılık verme oranı yüzde 0 oldu.

TÜRKİYE İÇERİK KALDIRMA TALEPLERİNDE DÖRDÜNCÜ

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, içerik kaldırma taleplerinde bu yılın ilk altı ayında artış yaşandı. Dünya çapında 42 bin 220 taleple Twitter’ın rapor tutmaya başladığı 2012 yılından bu yana en büyük hukuki başvuru sayısına ulaşıldı. Twitter’a ulaşan yasal taleplerin yüzde 96’sını sırasıyla Japonya, Rusya, Güney Afrika, Türkiye ve Hindistan’dan yapılan başvurular oluşturdu.

Twitter, bir önceki rapor dönemine kadar yasal taleplerde dünyada ilk sırada yer alan Türkiye’nin bu yıl dördüncü sıraya gerilediğini ve Türkiye’den gelen taleplerin dünya toplamının yüzde 10’unu oluşturduğunu belirtti.

Twitter istatistiklerine göre Türkiye’den 513’ü mahkeme kararı olmak üzere toplam 4 bin 325 yasal talep iletildi. Türkiye’den iletilen yasal taleplere karşılık verme oranı yüzde 33 oldu. 43 hesap askıya alınırken 148 tweet silindi.

GAZETECİ HESAPLARINA KAPATMA TALEPLERİ

Twitter dünya çapında gazeteciler ve medya kuruluşlarına ait teyitli 158 hesapla ilgili 333 yasal talep geldiğini, bu taleplerin büyük çoğunluğunun 149 taleple Hindistan ve 142 taleple Türkiye’den iletildiğini bildirdi.

Twitter, Türkiye’den gazeteci ve medya kuruluşlarına ait teyitli hesaplar hakkındaki mahkeme kararlarına, basın özgürlüğünün korunmasına dair Türk kanunlarına tezat oluşturduğu gerekçesiyle hukuki çekince koyduğunu, ancak itirazlarından hiçbirinin kabul edilmediğini de kaydetti.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.