enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Kar Yağışlı
7°C
Bursa
7°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Advert

Türkiye’nin ekonomisi nasıl düzelir? Daron Acemoğlu 3 başlıkta açıkladı

Türkiye’nin ekonomisi nasıl düzelir? Daron Acemoğlu 3 başlıkta açıkladı
10.11.2024 16:38
10
A+
A-

Prof. Dr. Daron Acemoğlu’ndan Türkiye Ekonomisi İçin Kritik Öneriler

Ekonomi profesörü ve Nobel ödüllü Daron Acemoğlu, gazeteci Fatih Altaylı’nın programında Türkiye ekonomisi ve enflasyon hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Önemli Sorunu: Yoksulluk

Acemoğlu, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin yoksulluk olduğunu vurguladı. İşçi ücretlerinin yetersiz olduğunu ve asgari ücreti artırmanın verimliliği düşürdüğünü belirtti.

Ekonomiyi Toparlama Yolları

Acemoğlu, ekonomiyi toparlamak için üç kritik noktaya değindi:

  • Eğitim ve Yargı Reformu: Rekabetçi, özgür düşünen ve teknolojik gelişmeleri benimseyen bir eğitim sisteminin yanı sıra güvenilir ve saygın bir yargı sisteminin oluşturulması gerektiğini vurguladı.
  • Teknolojik Yatırım: Türkiye’nin, 15 yıllık kritik bir dönemde teknolojik gelişmelere ve beşeri sermayeye yatırım yapması gerektiğini söyledi.
  • İşçi Ücretlerini Yükseltmek: Verimliliği artırarak işçi ücretlerini yükseltmenin yoksulluk ve enflasyonla mücadelede önemli olduğunu belirtti.

“Türkiye önündeki 15 yılı iyi değerlendirmeli. Aksi takdirde çağın gerisinde kalma riskiyle karşı karşıya kalır.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.