enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5742
EURO
36,2998
ALTIN
2.993,27
BIST
9.359,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
19°C
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Advert

Türkiye’deki milyoner sayısında yüzde 43’lük artış beklentisi

Türkiye’deki milyoner sayısında yüzde 43’lük artış beklentisi
10.07.2024 17:08
8
A+
A-

İsviçre’nin Dev Bankası UBS, Küresel Servet Raporu’nu Yayımladı

UBS’nin 2024 Küresel Servet Raporu, önümüzdeki beş yıl içinde dünya genelinde milyoner sayısının artmaya devam edeceğini öngörüyor.

Raporda, Türkiye’nin milyoner sayısının 2023’teki 60 bin 787’den 2028’de 87 bin 77’ye yükselmesi bekleniyor. Bu, yüzde 43’lük bir artışa tekabül etmektedir.

Dünyada milyoner sayısındaki artışta Tayvan’ın liderlik etmesi bekleniyor. Mikroçip endüstrisindeki büyüme ve zengin yabancıların göçündeki artışın etkisiyle Tayvan’da milyoner sayısının yüzde 47 artması öngörülmektedir.

Türkiye, milyoner sayısındaki en yüksek artışa sahip ikinci ülke olarak sıralanmaktadır. Türkiye’yi Kazakistan (yüzde 37), Endonezya (yüzde 32) ve Japonya (yüzde 28) takip etmektedir.

ABD ve Çin’de milyoner sayısında daha ılımlı artışlar bekleniyor. ABD’de yüzde 16, Çin’de ise yüzde 8 artış öngörülmektedir. İngiltere’de ise milyoner sayısının yüzde 17 oranında azalması beklenmektedir.

Küresel servet büyümesi 2022’deki yüzde 3’lük düşüşün ardından 2023’te toparlanmıştır. Bu toparlanmada EMEA bölgesi (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) önemli bir rol oynamıştır.

Asya-Pasifik bölgesi, servet büyümesinde yüzde 4,4’lük bir artışla öne çıkmaktadır. Amerika’da servet büyümesi yüzde 3,5 olurken, EMEA bölgesinde yüzde 4,8 oranında bir artış gözlemlenmiştir.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.