Techxtile Start-Up Challenge’da Final Heyecanı Başladı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) rekor müracaat alan girişimcilik programı Tecxtile Start-Up Challenge’da final heyecanı başladı. 174 projenin başvuru yaptığı programda eğitim ve eleme süreçlerinin ardından finale kalan 13 proje 16-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek etkinlikle birincilik için yarışacak.
İki gün sürecek etkinliğin ilk günü LabX Melek Yatırım Ağı Kurucusu Fuat Sami’nin moderatörlüğünde; UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Proje Koordinatörü Ufuk Batum’un açılış konuşmalarının ardından Skype Kurucusu ve Girişim Yatırımcısı Jonas Kjellberg, “Girişimcilik ve Kazanan Bir Satış Kültürü Yaratmak” konulu bir sunum yapacak. Ardından “Gelecek Sürdürülebilirlik” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. H&M Avrupa Bölgesi Üretim Ofisleri Sürdürülebilirlik Müdürü Hülya Sevindik, Sürdürülebilir Yaşam Bloggerı Gamze Biran, ve Görsel Sanatçı Deniz Sağdıç’ın katılacağı panelin moderatörlüğünü ise InStyle Genel Yayın Yönetmeni Bahar Kader yapacak. Etkinliğin ilk günü finale kalan 13 proje sahibinin kendilerine ayrılan süre içinde projelerini anlatımlarıyla son bulacak.
Etkinliğin ikinci günü olan 17 Aralık’ta girişimciler ödüllerine kavuşacak. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in açılış konuşması ile başlayacak program, sözleşme konuşmaları ile devam edecek. Protokol konuşmalarına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımları beklenmektedir.
Protokol konuşmalarının ardından bu sene 7.’si düzenlenen Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi’ne katılan firmalar düzenlenen törenle ödüllerini alacaklar. Trend Avcısı Serdar Kuzuloğlu’nun “Corona Virüs Sonrası Dünya” başlıklı sunumunun ardından bu kez Techxtile Start-Up Challenge’de finale 13 proje içinde dereceye girenler açıklanarak ödüllerini alacaklar.
Programda dereceye girecek proje sahiplerine verilecek ödüller ise şöyle:
– Girişimci kategorisinde (bireysel ya da ekip) birinci olan proje sahibine, iş dünyası ve potansiyel yatırımcıların takip ettiği ulusal mecralarda görünürlük olanağı sağlayacak medya iletişim paketi desteği verilecek
– Dereceye Giren İlk 6 Girişimciye: Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Online Eğitim ve Mentorluk Desteği, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin Patent Başvuru Desteği, Şirket kurma ödülü ile şirketin 1 senelik muhasebe desteğinin sağlanması ve bir senelik ofis kira giderinin karşılanması, TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim Programı dâhilinde girişimci ekiplerin hibe desteği almaları için seçilecek 3 katılımcıya, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin eğitim ve mentorluk hizmeti BİGG ULUKOZA hızlandırma programına katılım imkânı sağlanacak.
PEN Yazılım Ödülleri kapsamında: ilk üçe girecek kişi ya da ekibe çeşitli özelliklerinde Cloud Sunucu hizmeti verilecek.
– Dereceye giren kadın girişimciye; Şirket kurma ödülü ile şirketin 1 senelik muhasebe desteğinin sağlanması ve bir senelik ofis kira giderinin karşılanması yanında; ARYA Kadın Girişimci Platformu’na 1 Yıllık Üyelik İmkanı sunulacak. Üyelik hakkı finale kalan tüm kadın girişimcilere verilecek.
– Belirlenen 3 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi’ne veya kurumsal şirkete BUTEKOM’dan teknik donanımlarını geliştirmeye yönelik eğitimler ve Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum tarafından “Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) verilecek.
– Son olarak finale kalan tüm girişimciler, 1 yıl süresince Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum tarafından uzman mentorluk desteği alacaklar.