enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Sokak lezzetlerini seviyor musunuz? Peki bir soru: Patates kızartmasına soda dökülürse ne olur?

Kızartma olduğu için çok sağlıklı bir yöntem olmasa da patates kızartması herkes tarafından çok sevilir. Özellikle de dışarıda yediklerimizin tadı bir başka olur. “Ben evde yapınca böyle olmuyor. Acaba bunu nasıl yaptılar?” diye düşünmüş bile …

Sokak lezzetlerini seviyor musunuz? Peki bir soru: Patates kızartmasına soda dökülürse ne olur?
20.09.2023 23:00
36
A+
A-

Kızartma olduğu için çok sağlıklı bir yöntem olmasa da patates kızartması herkes tarafından çok sevilir. Özellikle de dışarıda yediklerimizin tadı bir başka olur. “Ben evde yapınca böyle olmuyor. Acaba bunu nasıl yaptılar?” diye düşünmüş bile olabilirsiniz. Aslında aynısını siz de evde yapabilirsiniz. Bunun için size çok önemli bir püf noktası vereceğiz. Şeflerin bile kullandığı bu yöntemi denediğinizde kendinizi şef gibi hissedeceksiniz. Patates nasıl daha çıtır çıtır olur? Patates kızartmasına soda dökülürse ne olur? İşte bu soruların cevabına bakalım!

Patates kızartmasına soda dökülürse ne olur?

PATATES KIZARTMASINA SODA DÖKÜLÜRSE NE OLUR?

Patates kızartmasında en çok istenilen şey az yağ çekmesi ve çıtır çıtır olmasıdır. Bunu elde etmek için de birkaç püf noktası bulunur. Bugün sizlerle bu yöntemleri paylaşacağız.

Öncelikle patatesi iyi belirlemelisiniz. Patates yeşil olmamalı, yumuşamış olmamalıdır. Patateslerin sert ve sarı renkte olmasına dikkat edin.

Patatesleri istediğiniz gibi doğradıktan sonra hala ıslak ya da nemliyken kızartmayın. Öncesinde bir bezin ya da kağıt havlunun üzerinde kurumasını bekleyin. Böylece kızartma yağı da etrafa sıçmamış olacak.

Patateslerinizi harlı ateşte pişirmeyin. Bu durum patateslerinizin dışının yanmasına, içinin çiğ kalmasına sebep olacaktır. Orta ateşte pişirmeniz en sağlıklısıdır.

Bir diğer önemli nokta patates kızartacağınız yağın taze olmasıdır. Önceden kullanılmış, beklemiş yağları kullanmak sağlık açısından da oldukça zararlıdır.

Patateslerinizin biri pişmiş biri pişmemiş olmasını istemiyorsanız eşit uzunluklarda doğramanızda fayda var. Böylece hepsi aynı derecede pişmiş olacaktır.

Patatesler kızarırken tencerenin kapağını kapatmayın ve kevgir ya da maşa gibi aletlerle karıştırmaya çalışmayın. Bu durum patateslerinizin ezilmesine yol açacaktır. Onun yerine tencereyi hafiften sallayabilirsiniz.

En önemlisi patateslerinizin daha çıtır olmasını istiyorsanız 1 şişe sodayı derin bir kaba dökün, üstüne 1 çay kaşığı tuz atın ve karıştırın. Doğradığınız patatesleri bu sıvının içine atın ve 30 dakika bekleyin. Süre tamamlandıktan sonra patateslerinizi kızartabilirsiniz.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.