enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5638
EURO
36,0386
ALTIN
3.001,66
BIST
9.418,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Bursa
19°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Advert

SOKAK HAYVANLARINA ŞEFKAT

SOKAK HAYVANLARINA ŞEFKAT
24.12.2018 15:02 | Son Güncellenme: 24.12.2018 17:51
325
A+
A-

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması, barınması ve tedavisini sağlarken, sevimli canlıları sahiplendirerek yeni sıcak yuvalarına kavuşmasını sağlıyor.

YILDIRIM BELEDİYESİ SAHİPSİZ HAYVAN BAKIM EVİ VE TEDAVİ MERKEZİ’NDE, SON DÖRT BUÇUK YILDA 33 BİN 253 SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLİRKEN, 4 BİN 77 SEVİMLİ CANLI DA SAHİPLENDİRİLEREK SICAK YUVALARINA KAVUŞTURULDU.

İlçedeki sokak hayvanlarının da şehrin bütününü tamamlayan unsurlardan olduğu yaklaşımıyla hareket eden Yıldırım Belediyesi, bu canlıların korunması ve tedavisi konusunda titiz çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Cumalıkızık’ta bulunan Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde son dört buçuk yılda 33 bin 253 hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, 4 bin 77 hayvan da sahiplendirilerek yeni yuvalarında hayvansever dostlarının şefkatine teslim edildi.

Sokaklardan 18 bin 419 sahipsiz hayvan toplanırken, tedavi ve kuduz aşısı uygulaması yapılarak olası olumsuz durumlarında önüne geçildi. Merkezde kontrolleri yapılan sahipsiz sokak hayvanları, uzman veterinerler tarafından muayene edildikten sonra iç, dış ve antiparaziter tedavi ile kuduz aşıları yapılarak 10 bin 200 kısırlaştırma işlemleri uygulandı. Öte yandan 124 okulda, sokak hayvanlarının yaşama haklarına saygı duyarak savunmasız canlıları korumak amacıyla düzenlenen seminerlerde öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı.

YILDIRIM’IN FARKLI BÖLGELERİNE SOKAK HAYVANLARI İÇİN YEMLİKLER, SU ODAKLARI VE YAŞAM ALANLARI YERLEŞTİREN YILDIRIM BELEDİYESİ EKİPLERİ, HAYVANSEVERLERE DE SU KAPLARI DAĞITTI.  

25 BİN 680 ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Öte yandan özellikle kış aylarında beslenme sorunu yaşayan sokak hayvanlarının bu sorununun önüne geçmek adına ilçe sınırları içerisinde belirli noktalarda yemleme çalışması yapıldı. Kuş ve kedi evleri ile hayvanların barınma sorunlarını da ortadan kaldıracak çalışmalar yapan Yıldırım Belediyesi, toplamda 123 kuş evi, 110 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 8 beslenme odağı ve 28 su odağı ilçenin belirli bölgelerine yerleştirdi. Mevsim koşullarına göre soğuk ve sıcak havalar nedeniyle beslenme ve su ihtiyacını karşılamakta zorlanan hayvanlar için özel hazırlanan binlerce su kabı da muhtarlıklar aracılığı ile vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılırken muhtelif yerlere yem bırakıldı. Ayrıca geride kalan dört buçuk yılda Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’ni 25 bin 680 hayvansever ziyaret etti.

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “SOKAKLARA TERK EDİLEN HAYVANLARIN TEDAVİSİ, BARINMASI, SAHİPLENDİRİLMESİ VE TEMEL İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI ADINA ÇALIŞMALARIMIZI AKSATMADAN SÜRDÜRÜYORUZ.”

 

DUYARLILIK VURGUSU

Doğanın tüm canlıların ortak yaşam alanı olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sokaklara terk edilen hayvanların tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması adına çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, sahipsiz sokak hayvanlarını belediyemizin Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde kısırlaştırma ve aşılama işlemleri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Kış aylarında sevimli dostlarımızın kolayca yiyecek bulabilmesi adına çalışmalar gerçekleştirerek aç ve susuz kalmamaları için ilçemiz sınırları içerisinde kedi ve köpek beslenme odakları oluşturarak ekiplerimizce rutin olarak bu bölgelere su ve yiyecek takviyesinde bulunuyoruz. Ayrıca Yıldırımlı hemşehrilerimizden yiyeceklerini çöpe atmak yerine beslenme odaklarımıza bırakarak kış aylarında beslenme zorluğu çeken hayvanlarımıza yardımcı olmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ: “YENİ BİR HAYVAN EDİNMEK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ, SATIN ALMAK YERİNE BİZLERDEN ŞEFKAT BEKLEYEN SEVİMLİ DOSTLARIMIZI SAHİPLENEREK ONLARI SOKAKLARDAN KURTARABİLİRLER.”

SAHİPLENME ÇAĞRISI

İlçe sakinlerine sevimli dostları sahiplenme çağrısı yapan Başkan Edebali, “İnsanlar satın aldıkları can dostlarını sokağa terk ederek bu canlıları türlü zorluklarla baş başa bırakıyor. Toplum olarak mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsak, bunun en önemli esaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Bizler de yaptığımız çalışmalarla bu hassas konuda farkındalık oluşturuyoruz. Özellikle çocukların erken yaşlardan itibaren hayvan sevgisi ile yetiştirilmeleri, duyarlı toplumun iyi birer bireyi olmaları için çok önemli. Yeni bir hayvan edinmek isteyen vatandaşlarımız, satın almak yerine bizlerden şefkat bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenerek onları sokaklardan kurtarabilirler. Barınağımızın kapısı her zaman hayvansever dostlarımıza açık. Unutulmamalıdır ki bu canlılar bizden yalnızca şefkat bekliyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN EDEBALİ: “YILDIRIMLI HEMŞEHRİLERİMİZDEN YİYECEKLERİNİ ÇÖPE ATMAK YERİNE BESLENME ODAKLARIMIZA BIRAKARAK KIŞ AYLARINDA BESLENME ZORLUĞU ÇEKEN HAYVANLARIMIZA YARDIMCI OLMALARINI RİCA EDİYORUZ.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.