Şeftalili tiramisu için gerekli malzemeler: 3 büyük şeftali, soyulmuş, temizlenmiş ve ince halkalar halinde kesilmiş 250 gram kedi dili bisküvi 250 gram krem peynir 3 yumurta 100 gram şeker 1 çay kaşığı vanilya 200 gr krema 1 fincan granül kahve …
Şeftalili tiramisu için gerekli malzemeler:
3 büyük şeftali, soyulmuş, temizlenmiş ve ince halkalar halinde kesilmiş
250 gram kedi dili bisküvi
250 gram krem peynir
3 yumurta
100 gram şeker
1 çay kaşığı vanilya
200 gr krema
1 fincan granül kahve, soğutulmuş
Serpmek için kakao tozu
Hazırlama yöntemi:
Bir kapta yumurta sarılarını şekerin yarısı ile açık sarı kremamsı bir karışım elde edene kadar çırpın. Krem peyniri ve vanilyayı ekleyin, ardından pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice karıştırın.
Başka bir kapta yumurta aklarını kalan şekerle sertleşinceye kadar çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş krem peynir karışımına ekleyin. Havadar dokuyu korumak için hafifçe karıştırın. Son olarak kremayı karışıma ekleyin ve yavaşça karıştırın.
Dikdörtgen bir servis tabağı alın ve bisküvilerin her iki tarafını da hızlıca soğumuş kahveye batırın ve tabağın tabanına tüm yüzeyi kaplayacak şekilde dizin. Bisküvilerin üzerine krem peynir dolgusunun bir kısmını koyun, ardından dilimlenmiş şeftalileri eşit şekilde dağıtın. Tüm malzemeler bitene kadar bisküvi, dolgu ve şeftali katmanlarını tekrarlayın .
Tiramisuyu buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın ve en az 4 saat veya gece boyunca bekletin. Servis yapmadan önce istenirse tiramisu yüzeyine kakao tozu serpin. Serinletici şeftali tiramisunun tadını çıkarın