enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Sayıştay’dan afet uyarısı: Bir eylem planına ihtiyaç var

Türkiye afetlerle boğuşurken Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM), sele yönelik plan yapması gerektiği ortaya çıktı. Sayıştay, OGM’nin Devlet Su İşleri ile eşgüdümlü çalışmasını istedi.

Sayıştay’dan afet uyarısı: Bir eylem planına ihtiyaç var
23.09.2023 07:13 | Son Güncellenme: 23.09.2023 07:14
41
A+
A-

Türkiye özellikle ağır yağışlardan sonra gelen sel felaketleriyle boğuşurken Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) Sayıştay raporunda, kurumun yeni bir Ulusal Üst Havza Sel Kontrol Aksiyon Planı’na muhtaçlık olduğu vurgulandı.

“İklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan ani yağışlar sonucu oluşan ani taşkınların havza ölçeğinde ele alınması taşkınlara etkili müdahaleyi sağlayacaktır” denilen raporda, “Ayrıca, toprak ve su kaynaklarının korunmasına yönelik erozyon kontrolü ve sel, çığ kontrolü çalışmalarında can ve mal kaybına yol açan potansiyel erozyon riski ve ekonomik etkinliği yüksek havzalara öncelik verilmesine imkânı da olacaktır” denildi.

‘DSİ İLE ÇALIŞILMALI’

OGM’nin daha önce 2013-2019 yılları ortasında bir kontrol planı olduğu aktarılan raporda, “2019-2022 ortasında ise erozyonla efor kapsamında sel kontrol çalışmaları yapılmaya devam edilmiş lakin bu çalışmalar bir aksiyon planı kapsamında yapılmadığı için riskli alanların belirlendiği ve kriterler ile önceliklendirmelerin uygulandığı bir çalışma programı çerçevesinde gerçekleştirilmemiştir” tabirlerine yer verildi.

Raporda OGM’nin Devlet Su İşleri’nin de katkısıyla kapsamlı bir aksiyon planı yapması gerektiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Özellikle yüksek risk taşıyan bölgelerde OGM’nin sel kontrol hareket planı hazırlamasına ve uygulamasına ihtiyaç bulunmaktadır. Ayrıyeten süreç yapılması gereken alanlarda, özellikle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan yerler de bulunmaktadır. Bu projelerin de entegre bir halde planlanıp yapılabilmesi için de aksiyon planının DSİ ile birlikte hazırlanması ve uygulamada eşgüdüm sağlanması gerektiği değerlendirilmektedir.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.