enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazartesi Açık
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Advert

Sağlıklı hayat merkezleri’nde psikososyal destek!

Sağlıklı hayat merkezleri’nde psikososyal destek!
26.12.2019 12:15
301
A+
A-

Sağlıklı hayat merkezlerinde psikososyal destek! Bursa’da koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında hizmet veren sağlıklı hayat merkezlerinde, ergenlik sorunları, bağımlılık türleri, aile danışmanlığı ve sosyal hizmet danışmanlığı gibi birçok konuda vatandaşlara psikososyal destek sağlanıyor.

Sağlıklı hayat merkezleri’nde psikososyal destek!

Sağlıklı hayat merkezleri’nde psikososyal destek! Sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak ve sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek amacıyla kurulan sağlıklı hayat merkezlerinin bünyesinde yer alan psikososyal destek birimlerinde; çocuk, ergen ve yetişkin gruplarına yönelik olarak psikososyal anlamda danışmanlık hizmeti veriliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, psikososyal destek birimlerinin; danışmanlık hizmeti verilen kişinin ya da grubun psikososyal risklerine göre müdahalelerin geliştirildiği ve takip edildiği, gerektiğinde danışanlarının bir üst basamağa sevk edilmesini sağlayan takip birimleri olarak çalıştığı bilgisini verdi.

Psikososyal destek birimlerinde psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimcilerin görev yaptığını belirten Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Merkezlerimizde yer alan bu birimlerde; aile danışmanlığı, yetişkin danışmanlığı, çocukluk ve ergenlik dönemi sorunları konusunda danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca uyuşturucu, alkol, tütün ve diğer davranışsal bağımlılıklarla mücadele kapsamında da risk değerlendirmesi yapılmakta ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Merkezlerimize başvuran danışanlar genellikle; sınav kaygısı, stresle başa çıkma, davranış sorunları, öfke kontrolü, akademik sorunlar, depresyon, yas ve kayıp, kaygı bozuklukları, fobiler, obezite ve yeme bozuklukları, bağımlılıklar vb. konularda danışmanlık hizmeti almaktadırlar. Aynı zamanda danışanlara bilgi ve becerilerini arttırabilecekleri ve boş zamanlarını olumlu aktivitelerle geçirebilecekleri, sosyal kazanımların sunulduğu grup çalışmaları da uygulanmaktadır” dedi.

17 Bin Kişiye Psikososyal Destek

Merkezlerde; bireylerin yanı sıra aile ve gruplar düzeyinde de hizmetler verildiğini ifade eden Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Vatandaşların aile, evlilik, boşanma, gibi problem yaşadığı konularda, bireyin veya grubun tekrar normal hayat standardını yakalaması, bu işlevselliğinin korunması ve rehabilitasyonu konusunda kişilere destek olunmaktadır” diye konuştu.

Uzm. Dr. Kaşıkcı son olarak, Bursa’da bulunan 9 sağlıklı hayat merkezinin psikososyal destek birimlerinden 2019 yılının ilk 11 ayında yaklaşık 17 bin kişinin faydalandığını belirterek, tüm vatandaşların sağlıklı hayat merkezlerinden ücretsiz olarak yararlanabileceğini ifade etti.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.