enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazartesi Açık
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Advert

Palamut mevsimi geldi: İşte 4 farklı palamut tarifi

Palamut mevsimi geldi: İşte 4 farklı palamut tarifi
11.09.2024 00:14
49
A+
A-

Palamut Balığı: Sonbaharın Lezzeti

Palamut balığı, sonbahar ve kış aylarında taze tüketilebilecek en lezzetli balıklardan biridir. Hem sağlıklı hem de farklı pişirme yöntemleriyle sofralarınızı zenginleştirebilir. İşte sizler için derlediğimiz, tüm detaylarıyla 4 farklı palamut balığı tarifi:

1. Fırında Sebzeli Palamut

Malzemeler:

  • 1 büyük palamut (halka şeklinde dilimlenmiş)
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • Zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı

Yapılışı:

  • Palamutları Hazırlayın: Palamudu temizleyin ve 2-3 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Dilimlere tuz, karabiber ve kekik serpiştirerek balığı 10 dakika marine edin.
  • Sebzeleri Hazırlayın: Patatesleri, soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın. Biberleri uzunlamasına ikiye kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin.
  • Tepsiyi Hazırlayın: Fırın tepsisine bir kat patates, soğan ve domatesleri dizin. Üzerine sarımsak ve biberleri serpiştirin.
  • Palamudu Yerleştirin: Marine edilmiş palamut dilimlerini sebzelerin üzerine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve defne yapraklarını ekleyin.
  • Pişirme: 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak 30 dakika pişirin. Sonra folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin, böylece üzeri hafifçe kızarır.
  • Servis: Balığı limon dilimleriyle sıcak servis edin.

2. Izgara Palamut

Malzemeler:

  • 1 palamut (fileto halinde veya halka şeklinde dilimlenmiş)
  • Zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Defne yaprağı

Yapılışı:

  • Marine: Palamut filetolarını zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik ile marine edin. Marine süresi en az 15 dakika olmalı.
  • Izgara Hazırlığı: Izgaranızı ısıtın. Eğer ocakta pişirecekseniz, ızgara tavasını yağlayın ve kızdırın.
  • Pişirme: Balıkları her iki tarafı da altın sarısı olana kadar (yaklaşık 5 dakika her tarafı) ızgarada pişirin. Defne yaprağını da balıkla birlikte ızgaraya atabilirsiniz, böylece aroma verir.
  • Servis: Yanında roka, domates ve soğanla servis yapın.

3. Palamut Tava

Malzemeler:

  • 1 palamut (halka dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı un
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Limon dilimleri

Yapılışı:

  • Palamudu Hazırlayın: Palamut dilimlerine tuz ve karabiber serpin. İsterseniz bir süre dinlendirebilirsiniz, böylece balık daha lezzetli olur.
  • Una Bulayın: Dilimleri önce iyice yıkayın ve kurutun, sonra unu geniş bir tabağa dökün ve balıkları una bulayın. Fazla unları silkeleyin.
  • Kızartma: Bir tavada yağı kızdırın. Unlanmış palamut dilimlerini her iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın (yaklaşık 3-4 dakika her iki taraf için).
  • Dinlendirme: Kızartılan balıkları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  • Servis: Yanında limon dilimleri ile servis edin.

4. Palamut Buğulama

Malzemeler:

  • 1 palamut (halka dilimlenmiş)
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • Zeytinyağı
  • Defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı su

Yapılışı:

  • Sebzeleri Hazırlayın: Soğanları halka halka doğrayın. Domatesleri ve limonu dilimleyin. Sarımsakları ince doğrayın.
  • Tencere Hazırlığı: Tencerenin dibine zeytinyağı gezdirin. Soğanları ilk kat olarak dizin, üzerine palamut dilimlerini yerleştirin. Domates, sarımsak ve biber dilimlerini de balığın üzerine koyun. En üstte limon dilimlerini dizin.
  • Baharatlar ve Pişirme: Tuz, karabiber ve defne yaprağı ekleyin. Üzerine yarım su bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
  • Servis: Balık piştikten sonra yanında taze yeşilliklerle sıcak servis edin.
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.