enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5638
EURO
36,0386
ALTIN
3.001,66
BIST
9.418,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Bursa
19°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Advert

Özenalp’ten gençlere altın değerinde tavsiyeler

Özenalp’ten gençlere altın değerinde tavsiyeler
28.10.2018 11:52
367
A+
A-

URTEB tarafından üniversite öğrencilerine yönelik Uludağ Üniversitesi’nde kurulacak Rekabet Merkezi için çalışmalar devam ediyor. Rekabet Merkezi’nin öğrenci ve iş dünyasını buluşturacağı ‘Mentörlük Buluşmaları’ ise şimdiden başladı. Buluşmaların ilk konuğu olan URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi’nde kurulacak Rekabet Merkezi, ilk faaliyetini şimdiden gerçekleştirdi. Üniversite öğrencileriyle sanayiciyi ve iş dünyasını buluşturarak karşılıklı etkileşim ve fayda sağlamak, sanayinin donanımlı birey ihtiyacına cevap vermek adına öğrencilerin ilgili ve başarılı oldukları alanlarda desteklemek amacıyla hayata geçirilecek Rekabet Merkezi, “Mentörlük Buluşmaları” programı kapsamında önemli iş insanlarını öğrencilerle buluşturacak. Mentörlük Buluşmaları’nın ilkinin konuğu URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp oldu. Yuvarlak masa toplantısında öğrencilerle bir araya gelen Özenalp, samimi bir ortamda geçen buluşmada öğrencilere, öğrencilik ve iş hayatına dair tavsiyelerde bulundu, sorularını yanıtladı.

FARKLI OLUN KENDİNİZE GÜVENİN

Gençlere, iş dünyasının istediği kriterleri anlatan Ahmet Özenalp, “Farklı olun, kendinizi her alanda geliştirin ve kendinize güvenin. Biz, geleceğin yöneticileri olacak gençler için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Sanayinin önemine de değinen Özenalp, “Sanayisi güçlü olmayan bir millet yok olmaya ve emperyalizm boyunduruğu altında inlemeye mahkûmdur. URTEB olarak amacımız, tamamen toplumsal fayda sağlamaktan, ülkeye katkı sunmaktan başka bir şey değil. Rekabet bilincini artık yeni nesillere aşılamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda yıllardır sadece bir temenni olarak kalan üniversite-sanayi işbirliğine katkı sunmak için rekabet merkezini açarak çok önemli bir hamlede bulunuyoruz” diye konuştu.

Rekabet Merkezi  Koordinatörü Enes Uçak tarafından organize edilen toplantıya, çeşitli bölümlerden 15 öğrenci katıldı. Sanayinin önde gelen isimlerini resmiyetten uzak, samimi bir ortamda gençlerle buluşturup, mesleki tecrübelere birincil muhataplarından erişmesini amaçlayan toplantılar periyodik olarak düzenlenecek.

REKABET MERKEZİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ

İŞBİRLİĞİNE KÖPRÜ OLACAK

İlk olarak Bursa’da hayata geçirilecek Rekabet Merkezi, Uludağ Üniversitesi öğrenci topluluğu, çeşitli sivil toplum örgütleri ve sanayi kuruluşları ile işbirliğini sağlayacak ve üniversite-sanayi çalışmalarını bir araya getirerek bir merkez çatı misyonu üstlenecek. Rekabet Merkezi’nin gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetler ise şöyle:

“Sanayinin uluslararası alanda daha fazla rekabet edebilir ve çoğunlukla ihracata dönük bir yapıya kavuşturulması maksadıyla bir teknolojik atılım hareketi başlatmak. Sanayide üretim metotlarında inovatif adımlar atarak özellikle yazılım-kodlama alanında yapılacak çalışmalara proje desteği sunmak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile amaçlar doğrultusunda ortak programlar gerçekleştirmek. AR-GE yeteneği ve kapasitesine sahip kişi ve kurumlarla ortak çalışmalar yürütmek, AB projeleri hazırlamak. Yazılım, robotik, kodlama gibi alanlarda eğitimler düzenlemek. Üniversite içerisinde öğrencilerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütebileceği alan eksikliğini gidermek, öğrencilerin ilgili oldukları konular üzerine çalışabilecekleri saha noksanlığını çözüme kavuşturmak ve çeşitli gelişmiş ülkelerde gençlere yönelik gerçekleştirilen faaliyetleri kendi bünyesindeki öğrencilere emsal niteliğinde aşılayarak onları teşvik etmek. Kodlama masalarıyla gençlere edindikleri bilgileri hayata geçirme imkânı sağlamak.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.