enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5295
EURO
36,1802
ALTIN
3.008,96
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Advert

OİB’den otomotivdeki girişimci projelere 300 bin TL ödül

OİB’den otomotivdeki girişimci projelere 300 bin TL ödül
01.12.2018 11:19
301
A+
A-

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İTÜ Çekirdek Big Bang Girişimcilik Yarışmasında Türk otomotiv sanayinin gelişimine katkı sunacak sekiz projeye toplam 300 bin TL para ödülü verdi. “Daha az atık daha çok enerji” sloganıyla geliştirdiği projesi ile OİB tarafından büyük ödüle layık görülen Laska Energy, lastik gibi kauçuk bazlı atıklardan termo-kimyasal yöntemle yüksek kalitede ham maddeler ve elektrik enerjisi elde ediyor.

 

OİB tarafından verilen büyük ödülü kazanan diğer projelerden olan modüler platforma sahip L6/L7e sınıfı elektrikli mini araç Ecomod, hedef pazarların ulaşımı, lojistik ve F&B hizmeti gibi ihtiyaç çeşitliliği düşünülerek ortak şasi ve güç aktarımı platformu ile birlikte bir çok opsiyonel yapı parçası tasarlanarak geliştirildi. BenzinLitre projesi de tüm akaryakıt istasyonlarını güncel fiyatları, doğru lokasyonları ve tesis-içi imkanları ile listeleyerek kullanıcıların tasarruf etmesini ve karar verme sürecini akıllı hale getiriyor.

 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent tarafından düzenlenen İTÜ Çekirdek Big Bang 2018 Girişimcilik Yarışmasında Türk otomotiv sanayinin gelişimine katkı sunacak projeleri ödüllendirdi. OİB, teknolojik girişimlerin sergilendiği Big Bang yarışmasında sekiz girişimci projeye toplam 300 bin TL para ödülü dağıttı.

OİB tarafından verilen en büyük ödülün sahibi olan Laska Energy projesi 70 bin TL alırken, Ecomod projesi 60 bin TL ve BenzinLitre projesi de 50 bin TL’nin sahibi oldu.

“Daha az atık daha çok enerji” sloganıyla geliştirdiği projesi ile OİB tarafından büyük ödülün sahibi olan Laska Energy, lastik gibi kauçuk bazlı atıklardan termo-kimyasal yöntemle yüksek kalitede değerli ham maddeler ve elektrik enerjisi elde ediyor.

OİB tarafından verilen diğer büyük ödülü kazanan modüler platforma sahip L6/L7e sınıfı elektrikli mini araç olan Ecomod da hedef pazarların ulaşımı, lojistik ve yiyecek-içecek hizmeti gibi ihtiyaç çeşitliliği düşünülerek ortak şasi ve güç aktarımı platformu ile birlikte bir çok opsiyonel yapı parçası tasarlanarak geliştirildi.

Yine BenzinLitre projesi de tüm akaryakıt istasyonlarını güncel fiyatları, doğru lokasyonları ve tesis-içi imkanları ile listeleyerek kullanıcıların tasarruf etmesini ve karar verme sürecini akıllı hale getirmeyi sağlıyor. Proje, aynı zamanda dinlenme tesisleri, yol yardım, sigorta teklifi gibi araç sahiplerinin farklı ihtiyaçlarına da çözüm getiriyor.

 

OİB girişim projeleri yaklaşık 15 milyon TL yatırım aldı

OİB adına törene OİB Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Burhanoğlu ve Şerife Eren katılarak ödülleri proje sahiplerine verdi. OİB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, yaptığı konuşmada “OİB olarak Türkiye’nin yalnızca bir üretim üssü değil, aynı zamanda Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Merkezi olması vizyonu ile hareket ettiklerine dikkat çekerek “Bu doğrultuda yedi yıldır yıldır sürdürdüğümüz Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışmasınında toplam 1 milyon 159 bin TL nakdi ödülü proje sahipleri ile buluşturduk.  OİB olarak projelerin sanayide hayat bulması ve yeni girişimciler yetiştirmek adına da son dört yıldır İTÜ ARI Teknokent ile iş birliği gerçekleştiriyoruz. OİB desteğiyle İTÜ Çekirdek’te dört yılda toplam 138 otomotiv girişimi ofis, mentorluk, network ve Ar-Ge desteği gibi olanaklardan yararlandı. Otomotivde 63 girişim prototipini İTÜ Çekirdek içerisinde geliştirirken, 91 girişim İTÜ Çekirdek’in atölye ve laboratuvar imkanlarından faydalandı. 10 girişim projesi yurtdışında 35 farklı firma ile iş geliştirme faaliyetinde yer alırken, 1 girişim de uluslararası Slush 2017 etkinliğinde bin 700’den fazla girişim arasında ilk 50’ye kalarak sunum gerçekleştirdi. OİB, girişimlerin Ar-Ge faaliyetleri için de 290 bin TL’den fazla destek sağladı. Büyük bir çalışma azmi ve kararlılıkla yürüttüğümüz bu çabalarımız sonucunda; dört yılda destek verdiğimiz girişim projeleri toplam 14,8 milyon TL yatırım alırken, şirketlerin değerlemesi toplam 106 milyon TL’ye ulaştı. Bu girişimler, toplam 18,8 milyon TL ciro gerçekleştirirken, 202 kişiye de istihdam sağladı” dedi.

OİB tarafından ödüle layık görülen projeler:

Girişim Adı ÖDÜL (Bin TL)
Laska Energy 70
Ecomod 60
BenzinLitre 50
Isıtıcı Kumaş 40
Phoenix 30
Connect-ION 20
Drivee 20
Tytovision 10
TOPLAM 300
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.