enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
8°C
Bursa
8°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Advert

Öğrenciler geleneksel oyunlarla buluşuyor

Öğrenciler geleneksel oyunlarla buluşuyor
18.04.2018 13:17
287
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ projesi kapsamında kayıt altına alınan değerleri yeni kuşaklara aktarmaya devam ediyor. Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM), İhsan Dikmen İmam Hatip Ortaokulu’nda bu yönde uygulamalı bir seminer gerçekleştirdi. Seminerde, köylerde sekiz ayrı başlıkta çalışılan ve Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) yayınlarından biri olan ‘Bursa Köylerinde Çocuk Oyunları ve Oyuncakları’ kitabı katılımcılarla paylaşıldı.

Seminerde, köylerden derlenen 100’ün üzerindeki oyundan genel olarak bahsedildi. Oyunların bireye kazandırdıkları ve hayata etkileri konuşuldu. Etkinlikte; oyunlarla aşılanan birlikte hareket etme duygusu, paylaşım ve kurallara uyma gibi olguların çocuğun sosyal ve zihinsel gelişimine destek olduğuna ve insanı hayata hazırladığına vurgu yapıldı.

BAM ekibi seminere, Emekli Öğretmen Özer Güleç ile katıldı. Yapılan sunumda, ‘oyun oynamanın arkadaşlık ilişkilerini geliştiren, toplumla barıştıran, kurallara uymayı öğreten, yarışma duygusunu geliştiren, kazanma gibi kaybetmeyi de hazmetmek gerektiğini öğreten, insanı ve duyguları eğiten çok yönlü bir eğitim faaliyeti’ olduğuna değinildi. Oyun adı altında alınan her hareket, düşünce ve yarışmanın insanı eğittiğini, geliştirip olgunlaştırdığını ifade eden BAM ekibi, beraberinde getirdikleri malzemelerle okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle ‘kiremit (dalye parmak-dalde parmak) oynadı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.