Nurcan Özdemir, ödül aldığı fetöcü valinin projesinin ihalesini kazandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle hafta sonları piknikçilerin en uğrak yerlerinden olan
Dağyenice Göleti çevresinin gerçek manada turizme kazandırılması için gölün iki yakasındaki 300 bin metrekarelik alanı kiralama yoluyla Orman Bölge Müdürlüğü’nden almıştı.
Ardından çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi özel sektörün işletmesi amacıyla ihaleye çıktı.
İhaleye dosya alan, Bursalı İş İnsanı Nurcan Özdemir’in sahibi olduğu İzonur Ltd.,
TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın sahibi olduğu Deman Tur ve Beşortak Ltd Şti. katıldı. İlk turda 1 milyon 210 bin TL+KDV ile en düşük teklifi veren Beşortak Ltd Şti elendi.
Geriye kalan İzonur Ltd Şti ve Deman Tur arasında yaşanan çekişme son tura kadar devam etti.
Sonuçta Bursalı İş İnsanı Nurcan Özdemir’in sahibi olduğu İzonur Ltd ihaleyi 1 milyon 870 bin TL +KDV teklifle kazandı.
17-25 Aralık’tan sonra üyesi olduğu BUGİAD’dan ayrılan Nurcan Özdemir, kapatılan Bugiad döneminde yıldızı parlayan iş insanlarındandı.
O dönemde bizzat, fetöcü eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar, TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral’in elinden,
EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı olarak Nurcan Özdemir “Yılın İşkadını” ödülünü, o dönem Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) ödül töreninde almıştı.
Yerel mahkemece, geçen yıl aralık ayında hakkında hüküm verilen ancak Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin kararı doğrultusunda yeniden yargılanmasına başlanan,
Eski Vali Şahabettin Harput’un Dağyenice’deki “Çılgın Projesi”ne Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.
Nilüfer Dağyenice Köyü üzerindeki sulama göletinin çevresi,
2012 yılında dönemin Valisi Şahabettin Harput’un özel çabalarıyla Dağyenice Termal Turizm Merkezi ilan edilmişti.
Bu turizm merkezi, 13 Eylül 2019 günlü Resmi Gazete’de yayımlanan 1532 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile iptal edildi.
Eski Vali Şahabettin Harput’un “Çılgın Projesi” ile termal köy haline getirilmek istenen Dağyenice Göleti çevresini turizme kazandırmaya yönelik çalışmalara başlanacağını duyurmuştu.
* Fetöcü Vali Şahabettin Harput’un “Çılgın Projesi”
DAĞYENİCE TALANI 7 YIL SONRA YENİDEN…
Yıllarca doğa harikası Dağyenice’nin yapılaşmaya açılmaması için mücadele eden TMMOB’a bağlı akademik odaların temsilcileri,
DOĞADER ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri,
İmar Barışı’ndan yararlanarak yasallaşan bir iki bina dışında, çevresi yapılaşmadan korunabilmiş gölet ve çevresinin talan edileceği görüşünde…
Projenin yeniden vitrine çıkarılmasına tepki gösteren
Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa Barosu ve DOĞADER temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle iptal edilen Dağyenice projesinin tam anlamıyla bir FETÖ rant projesi olduğunu savundu.
FETÖ rant projesine olumlu oy veren
İl Toprak Koruma Kurulu’nda bulunan isimlerin, projeyi sahiplenen sonraki dönem mülki amirlerin ve siyasetçilerin de hala görevde olduklarını hatırlatan kurum temsilcileri,
“Projenin başından beri takipçisi olan Şahabettin Harput, alanda çalışma yapılmasını 13.08.2012 gün 44 sayılı kararla onaylayan
Bursa İl toprak Koruma Kurulu’nda Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen bulunup olumlu oy veren ve halen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan Murat Uşun,
Projeyi önemsediğini dile getiren ve sürdürülmesi için çaba harcayan eski Bursa Valilerinden, mevcut Antalya Valisi Münir Karaloğlu’dur” açıklamasını yaptı.
DOĞA HARİKASINA 7 KAT İNŞAAT İZNİ VERİLMİŞTİ
Harput’un çalışmalarıyla
Nilüfer Dağyenice Göleti çevresindeki tarım alanlarının
Turizm bölgesi ilanı ile yapılaşmaya açılması gerek sivil toplum örgütleri gerekse de akademik odaların temsilcileri tarafından mahkemeye taşınmıştı.
Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa Barosu ve DOĞADER tarafından 2012 yılından başlayarak
1/5 bin, 1/25 bin ölçekli plan değişiklikleri ile Turizm Bölgesi ilanı hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı’na karşı iptal davaları açıldı.
Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Bursa Barosu’nun
1/25 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın iptali ve yürütmeyi durdurma talebiyle açtığı davanın sonucu,
Dağyenice’de 818 bin metrekarelik alanda 7 kat inşaat izni verilen projeyi tamamen rafa kaldıracak nitelikteydi.
Bursa İdare Mahkemeleri ile Danıştay’da görülen davalarda, uzun yıllar sonunda kurumların haklılığı kanıtlansa da mahkeme kararları uygulanmadı.
Çalışmalara devam edildi, Dağyenice ve daha sonra Dikkaldırım’da yapılan sıcak su sondajlarında çok derinlere inilmesine karşın sıcak değil, 35 derecelik ılık su bulunmuştu.
Vazgeçilmedi
Kültürpark altındaki Sıcaksu Bölgesi’nden taşıma su ile tesis çalıştırma projeleri yapılmıştı. O dönem için trilyonlar tutan bu harcamaların hepsi boşa gitti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş
Dağyenice’nin turizme kazandırılmasının yıllardır konuşulduğunu ancak bir aşama kaydedilemediğini vurgularken,
“Haziran başında ihaleyle burayı bakanlıktan kiraladık. Artık göletin iki yakasındaki yaklaşık 500 bin metrekarelik alan bize ait.
Yine il özel idaresinden geçme diğer yakada da 170-180 dönümlük bir alanımız mevcut.
Bu noktada biz öncelikle hazırladığımız proje kapsamında gölün görselinden de istifade ederek,
Bungalov evler, piknik alanları, mesire alanları, kır kahvesi ve yöresel ürün satışı yapılan alanlar oluşturmayı amaçlıyoruz” demişti.
ARAZİDE YER TOPLAYANLAR KİMLER?
İddialara göre
Dağyenice projesinin daha hazırlanmadan arazinin neredeyse tamamı dönemin
Bugiad ve Dosab‘ın fetöcü olduğu iddia edilen başta Feridun Kahraman ve yakın arkadaşları tarafından çok ucuza satın alınarak kapatıldığı iddia edilmişti.
Ortada ihale var ama arazilerin hala kimlere ait olduğu açıklık kazanmadı.