enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Müzede bir ‘hasretlik’ hikâyesi

Müzede bir ‘hasretlik’ hikâyesi
06.02.2019 13:50
310
A+
A-

Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde izlenime sunulan ‘Anadolu’dan Avrupa’ya bir göç hikâyesi’ fotoğraf sergisi ziyaretçilerini 60’lı yıllarda dramatik bir yolculuğa çıkarıyor.

Dünya Göçmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde 21 Aralık 2018 tarihinde açılışı yapılan ‘Anadolu’dan Avrupa’ya; bir göç hikâyesi’ isimli fotoğraf sergisi,  duygusal içeriği ve dramatik senaryosu ile müze dostlarından tam not aldı. Avrupa’ya işçi olarak giden gurbetçilerin hikâyelerinin fotoğraflarla anlatıldığı sergi,  yurtdışındaki Türklerin göç serüvenine ışık tutuyor.

Hasret, hüzün ve umut

Yazar-Editör Gökhan Duman’ın kreatörlüğünü gerçekleştirdiği sergide gurbetçi işlerin 1960’lı yıllarda başlayan Avrupa’ya göçü, bu göç sırasında ve sonrasında yaşanan hasret, hüzün ve umudun harmanlandığı yaşam kurgusu,  çarpıcı fotoğraflarla gözler önüne seriliyor. Sergide teşhir edilen fotoğrafların hikâyelerine de yer veriliyor. Belçika, Avusturya, Hollanda, Fransa ve daha birçok Avrupa ülkesindeki işçi Türklerin yaşadığı zorlukların ve umutlarının duygusal bir dille anlatıldığı sergide fotoğraf ve hikâyelerin yanı sıra dönem koşullarını gösteren gazete kupürleri de mevcut.

Göç Tarihi Müzesi galeri alanında izlenime sunulan sergi,   28 Şubat 2019 tarihine kadar görülebilir.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.