Artık ailenin reisi “İnternet”…
Şuursuz medyanın topluma yaptıklarından sonra sırada İnternet var…
Ve biz toplumu sanal belalardan koruyamıyoruz…
Son olarak gözle görüleni “Çiftlik Bank” olayı idi…
İşin vahameti daha büyük!
*
Şiddet, kadın cinayetleri, sanal soygunlar, evlilik ve kadın pazarlama tezgâhları, uyuşturucunun yaygınlaşması, hatta “mavi balina” denen oyun vakaları…
Cebimizdeki telefona kadar giren ve maalesef kontrol edemediğimiz İnternetin sessizce milli bünyemizi kemiren yeni musibetleri…
Caddelerimizde kavşak noktalarında sıkça gördüğümüz kendinden geçmiş, pejmürde gençler…
Banka hesapları boşaltılan, sanal alışverişte soyulan, bitkisel tedavi bahaneleriyle tuzağa düşürülen, özel bilgileri çalınan insanlar…
Artık annelerin çocuklarını cep telefonunda açtıkları filmlerle oyalıyor çocuklarını!
“Atom”u “bomba” yapan insan, “interneti” de “gizli silah” yapmaktan, insanlığı zehirlemekten çekinmiyor!
Milli bünyemiz ve milli güvenliğimiz tehdit altında…
*
Konu hep MHP’nin ve Ülkücülerin gündemi oldu.
Ülkü Ocakları uyuşturucuya savaş açtı.
Son olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya da, “Toplumun kanayan yarası haline gelen zararlı oyun, kumar, fuhuş, içki, uyuşturucu madde gibi içerikler barındıran internet sitelerine ve ortamlara karşı etkili ve sonuç verecek tedbirler alınması” çağrısı yaptı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’ın cevaplandırmasını istediği soru önergesinde, “Son aylarda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de gençlerimizi hedef alan ve intihara sürükleyen bazı sanal oyunların toplumumuzu tedirgin ettiğini” açıkladı.
MHP’li Prof. Dr. Karakaya, “Sadece genç kitle için değil, toplumun büyük bir kısmıyla ilgili tehlike arz eden terör, kumar, fuhuş, içki ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklara yol açan içerikler barındıran veya bu içeriklere yönlendiren sanal ortamlar da mevcuttur. Devletimizin ve milletimizin geleceği olan gençlerimizi bu tür zararlı ortamlardan ve uygulamalardan korumak, milli bir görevdir ve mutlaka önlem alınmalıdır.” dedi ve şu soruları sıraladı:
“Adı neredeyse herkesçe bilinir hale gelen ‘Mavi Balina’ isimli oyun yüzünden kaç genç insanımız intihar etmiştir?”
“Genç kitleyi hedef seçen ve onları intihara sürüklediği belirtilen bu oyunlar, internette paylaşılmadığına göre ülkemize nasıl sokulmuştur, nasıl çoğaltılmıştır?”
“Bu ölümcül oyuna karşı hangi tedbirler alınmıştır veya alınması düşünülmektedir?”
“Terör, kumar, fuhuş, içki ve madde bağımlılığı gibi devletimizin ve milletimizin bekası için tehdit oluşturan kötü ve zararlı içerikler barındıran sanal ağ ve sanal oyunlara karşı önleyici, caydırıcı tedbirler var mıdır, ne gibi önlemler alınacaktır?”
Şimdi Ulaştırma Bakanı’nın vereceği cevabı merakla bekliyoruz.
*
Devlet, İnternet üzerinde gerekli tedbirleri almak zorundadır…
Toplum, İnternetteki her bilginin doğru olduğunu düşündüğünden bilgi kirliliği ile vatan düşmanlarının ekmeğine yağ sürülmektedir.
Çocuklarımız iyi eğitilmeli, “internet eğitimi” okulda mutlaka verilmeli, yaş gruplarına uygun filtrelemeli yapılmalıdır.
İnternet kafe gibi herkesin kullanımına açık mekânlardan uzak durulmalıdır.
Çocuklarımızın internet başında saatlerce vakit geçirmesine izin verilmemelidir, bu davranış insan bedeninde sağlık problemleri oluşturuyor.
İnsanlar, süratle “yalnızlaşıyor”.
İnternet, olumlu yolda kullanıldığında son derece faydalı ve gelişmemize katkısı olan bir teknolojidir, ancak toplumu şuurlandırmak zorundayız.
Bu görev de devletin işidir, nesillerimizi korumak “millî bir vazife”dir!