Mis gibi pişmiş lahana dolması, kıymalı lahana yemeği… Lahanayla yapılan yemekleri seviyor fakat lahananın pişerken etrafa yaydığı kokudan hoşlanmıyorsanız bu yöntem tam size göre! Bir dilim elmanın kabuklarını soyun.Lahananın haşlandığı tencerenin …
Mis gibi pişmiş lahana dolması, kıymalı lahana yemeği… Lahanayla yapılan yemekleri seviyor fakat lahananın pişerken etrafa yaydığı kokudan hoşlanmıyorsanız bu yöntem tam size göre!
- Bir dilim elmanın kabuklarını soyun.
- Lahananın haşlandığı tencerenin içine bu kabukları atın.
- Bu kabukların lahana pişme süresi boyunca tencerede kalması gerekir.
Bu sayede lahana pişerken etrafa hiç koku yaymayacak ve lahanayı yedikten sonra da hazımsızlık sorunu çekmeyeceksiniz.
Eğer evde elma yoksa;
- Bir dilim bayat ekmek parçasını lahanayı pişireceğiniz tencerenin dibine koyarak koku yapmasının önüne geçebilirsiniz.
- Ayrıca haşlama suyuna atacağınız birkaç defne yaprağı da lahana kokusunun yayılımını engelleyecektir.