enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5029
EURO
36,1862
ALTIN
2.985,50
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
19°C
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Advert

Köy kültürü ‘Harman Yeri’nde can buldu

Köy kültürü ‘Harman Yeri’nde can buldu
23.12.2018 13:32
290
A+
A-

Bursa’da, somut olmayan kültürel mirasın korunarak geleceğe taşınması amacıyla hazırlanan ‘Harman Yeri’ başlıklı kültür gecesi, kentin yüzlerce yıllık tarihine ışık tuttu.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin somut olmayan kültürel miras projeleri kapsamında hayata geçirilen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ‘Harman Yeri’ isimli etkinlik, Bursa’nın geleneksel köy kültürünü gözler önüne serdi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlik, kentin kültürel kimliğini tüm yönleriyle gözler önüne serdi. Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan program, Bursa’nın geleneksel köy kültürünü, insanların hayatlarından örneklerle sahneye taşıdı. Doğumdan ölüme kadar tüm hayati konuların işlendiği etkinliğin içeriği, aralarında gönüllülerin de bulunduğu bir ekip tarafından onlarca köy gezilerek derlendi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) canlandırmalarla sahneye taşınan Harman Yeri, gelin alma törenlerinden çocuk oyunlarına kadar yöresel tüm detayları orijinal haliyle vatandaşlarla buluşturdu. Kentin folklorik özelliklerinin sunulması açısından önem taşıyan programda, köylerde tespit edilen ve yeniden düzenlenerek seslendirilen türkü ve ninniler de katılımcılara sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun yorumladığı halk dansları da izleyenlerden alkış topladı. Renkli görüntülere sahne olan programı; Delice, Yağcılar, Dağdibi, Kocakavacık, Kıranışıklar, Kemaliye, Ağaçhisar, Dağgüney, Küçükorhan, Merkez Akalan, İshaklar ve Çatalsöğüt köy sakinleri izledi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.