enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7505
EURO
36,6320
ALTIN
2.963,96
BIST
9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
13°C
Bursa
13°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Çok Bulutlu
14°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C
Advert

Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde Rekabetçilik BUTEXCOMP ile Artacak

Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde Rekabetçilik BUTEXCOMP ile Artacak
14.10.2022 16:52 | Son Güncellenme: 18.07.2023 04:03
431
A+
A-

Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde Rekabetçilik BUTEXCOMP ile Artacak  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen kompozit malzeme ve teknik tekstilde Türkiye’nin rekabet gücünü arttıracak en önemli teknolojik dönüşüm projelerinden BUTEXCOMP’un tanıtımı kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantılarının 3’üncüsü uluslararası uzmanların katılımı ile yapıldı.

Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde Rekabetçilik BUTEXCOMP ile Artacak

Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde Rekabetçilik BUTEXCOMP

EKONOMİ – Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde Rekabetçilik BUTEXCOMP ile Artacak Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti destekli en önemli teknolojik dönüşüm projelerinden biri olan ve BTSO tarafından yürütülen Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi’nin (BUTEXCOMP) 3’üncü Bilgilendirme Toplantısı, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nin (BUTEKOM) ev sahipliğinde yurt içi ve yurt dışından katılımla gerçekleştirildi.

Alanında Uzman İsimler Katıldı

BTSO öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında BUTEKOM çatısı altında hayata geçirilen BUTEXCOMP projesi ile ilgili 3. Bilgilendirme Toplantısı’nda ‘Bursa’nın Teknik Tekstil ve Kompozite Dönüşümü’, ‘Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm’, ‘Teknik Tekstile Dönüşümde Anahtar Parametreler’, ‘Kompozit Endüstrisinde Değer Katan Gelişmeler’, ‘Türkiye’nin Teknik Tekstile Dönüşüm Yolculuğu’ konularında oturumlar düzenlendi. Toplantıya, BTSO Meclis Başkan Vekili Metin Şenyurt, BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu, BUTEKOM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karahan, BUTEXCOMP Proje Takım Lideri Richard Smits ve sektör temsilcilerinin yanı sıra teknik tekstil ve kompozit alanında uluslararası başarılara sahip Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Takım Lideri Fernando Merino, Almanya Aachen Üniversitesi Bilimsel Direktörü Dr.-Ing Christoph Greb, Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Güneşoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıç ve Almanya Gherzi’den Kıdemli Tekstil Uzmanı Yavuz Mogul ile sektör temsilcileri katıldı.

Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde Rekabetçilik BUTEXCOMP ile Artacak

“İnovasyona Dayalı Sanayiye İhtiyaç Var”

BTSO Meclis Başkan Vekili Metin Şenyurt, giderek artan rekabetçi ortamda inovasyona dayalı sanayiye ihtiyaç olduğunu kaydederek, “Pazar değeri her geçen gün artan kompozit malzeme ve teknik tekstil sektör için önem arz eden hizmetleri birlikte sunan bir kuruluş, ne Bursa’da ne de Türkiye’de var. Her iki sektörde faaliyet gösteren firmaların prototipleme, tasarım ve modelleme yeteneklerinin artırılmasının amaçlandığı BUTEXCOMP ile, her iki sektör için de tam entegre küme oluşturulması hedefleniyor. Teknik destek çalışmaları, 20 Nisan 2024’te bitecek olan projemizde firmalara eğitim, laboratuvar ve danışmanlık hizmeti sunacağız. Türkiye’nin imalat alanında rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacağımız bu merkez ile yerli ve teknoloji politikamızı destekleyecek işlere imza atılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

En Az 10 Yeni Ürün Geliştirilecek

BUTEKOM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karahan da BUTEXCOMP’un, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, 6 milyon 150 bin euroluk bir fonla hayata geçirildiğini belirterek, “Proje ile ilgili tüm altyapının kurulduğu BUTEKOM çatısı altında, proje ile ilgili tüm bilgilendirme faaliyetleri, eğitimler yapılıyor. Teknoloji seviyesini yükseltmeyi hedeflediğimiz, özellikle KOBİ ölçeğindeki firmalarımızı, katma değerli üretime geçişte desteklerken tekstil ve kompozit malzeme sektörünün rekabetçiliğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Teknik tekstile dönüşümle ilgili anahtar parametreleri, yurt içi ve yurt dışından uzmanlarla tartışırken sektör temsilcilerine de bilgi vermiş olduk. Son derece faydalı bir etkinlik oldu. Bu projenin sonunda en az 10 yeni ürün ortaya çıkarmış olacağız. Bu ürünlerin de ticarileştirilmesi ile ilgili firmalarımıza destek vereceğiz. Proje boyunca gerek bilgilendirme toplantıları, gerekse B2B görüşmeleri ile (Birlikte iş yapabileceklerine inanan KOBİ’lerin, bir araya gelerek ortak çalışma şartlarını araştırması) projeyi daha detaylı şekilde anlatmaya, firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde

Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstilde Rekabetçilik BUTEXCOMP ile Artacak

Rekabetçi Sektörler Programı Nedir?

Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki mali işbirliği çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı, yaklaşık 800 milyon avroluk bir bütçeyle projeleri destekleyen bir mali yardım programıdır. 2007 yılından bu yana yürütülmekte olan program, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki sanayici, KOBİ ve girişimcilerin rekabet gücünü artırarak sosyal ve ekonomik kalkınmayı hedeflemektedir.

Program ve desteklenen projeler hakkında detaylı bilgiye rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr adresinden ulaşabilir, programla ilgili sorularınız için rsp@sanayi.gov.tr adresine mail atabilirsiniz.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.