enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5638
EURO
36,0386
ALTIN
3.001,66
BIST
9.418,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Bursa
19°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Advert

KKTC’nin Yerli Otomobili GÜNSEL Bursalı Mühendislerin İmzasını Taşıyor

KKTC’nin Yerli Otomobili GÜNSEL Bursalı Mühendislerin İmzasını Taşıyor
20.01.2021 16:42 | Son Güncellenme: 21.01.2021 18:49
759
A+
A-

KKTC’nin Yerli Otomobili GÜNSEL Bursalı Mühendislerin İmzasını Taşıyor… Bursalı mühendisler KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL’in geliştirilmesinde en kalabalık ekiplerinden biri olarak büyük pay sahibi.

KKTC’nin Yerli Otomobili GÜNSEL Bursalı Mühendislerin İmzasını Taşıyor

KKTC’nin Yerli Otomobili GÜNSEL Bursalı Mühendislerin İmzasını Taşıyor

KKTCTürk mühendislerin 1.2 milyon saat emek vererek geliştirdiği, 10 binin üzerinde parçanın bir araya gelmesiyle oluşan yüzde 100 elektrikli GÜNSEL, tek şarjla 350 kilometre yol kat edebiliyor. Aracın motoru 140 kW gücünde ve Saate 100 km hıza 8 saniyede çıkıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli otomobili GÜNSEL, Dr. Suat Günsel’in 50 yıl önce kurduğu çocukluk hayaline dayanıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in, babasının hayalini gerçekleştirdiği GÜNSEL, ilk kez 2016’da kamuoyu ile buluştu.

GÜNSEL’in ardında yaratıcı bir ekip var. Türk mühendis ve tasarımcılardan oluşan bu ekibin en önemli parçalarından birini ise Bursalı isimler oluşturuyor. Bursalı Anıl Balcı, Bünyamin Aydın, Harun Çelebi, Meryem Çelik ve Nazmiye Işık, ortak bir hayal için GÜNSEL’de bir araya geldi. Her biri farklı birimlerde görev alan genç mühendisler, Bursalı gençlere hayallerin peşinden gitmeleri gerektiğini söylüyor.

Anıl Balcı: “Bu hayali gerçekleştiren ekibin bir parçası olmak harika bir his.”

Bursalı mühendislerden Meryem Çelik ve Anıl Balcı, otomotiv mühendisliği mezunu. 27 yaşındaki Anıl Balcı aracın yaşam modülü kısmında Homologasyon Mühendisi olarak görev alıyor. Aracın yaşam modülünde kullanılan parçaların uygunluğundan sorumlu olan Balcı,

“GÜNSEL’de herkes ortak bir hayal için bir arada. Bu hayali gerçekleştiren ekibin bir parçası olmak harika bir his” diyor.

Anıl Balcı, gençlere

“Hayallerinizin peşinden gidin ve sevdiğiniz işi yapın” mesajı veriyor.

Bünyamin Aydın: “GÜNSEL ile hayallerimi gerçekleştirme fırsatı buldum.”

24 yaşındaki otomotiv mühendisi Bünyamin Aydın, GÜNSEL’de termal yönetim sistemleri mühendisi olarak görev alıyor.

“Yaptığımız çalışmalar, araştırmalar ve eğitimler sayesinde mesleki olarak kendimizi her geçen gün geliştiriyoruz” diyen Aydın, GÜNSEL ekibinde yer almayı “bir ayrıcalık” olarak tanımlıyor. Her zaman en büyük hayalinin elektrikli otomobillerle ilgili çalışmalar yapmak olduğunu söyleyen Aydın,

“GÜNSEL ile birlikle bu hayallerimi gerçekleştirme fırsatı buldum. Bir mühendis olarak arkanızda böyle bir iş bırakmak çok farklı bir duygu” diyor.

Meryem Çelik: “GÜNSEL gelişime ve yeniliğe açık bir firma olduğu için çalışanına değer verir.”

GÜNSEL ekibindeki en genç mühendislerden 23 yaşındaki otomotiv mühendisi Meryem Çelik de Günsel’de araçların kalite ve güvenlik şartlarına uygunluğunu kontrol edip ve onay veren Homologasyon departmanında çalışıyor. “GÜNSEL” ekibinin bir parçası olduğumdan beri analitik yönümü oldukça geliştirdim ve bulunduğum departman sayesinde iş ilişkilerimi güçlendirdim” diyen Çelik, GÜNSEL deneyimini “kendimi çok şanslı hissediyorum” sözleriyle tarif ediyor. Çelik, sıfırdan araç yapımının bir parçası olabilmenin en büyük hayallerinden biri olduğunu söylüyor. Çelik, “GÜNSEL gelişime ve yeniliğe açık bir firma olduğu için çalışanına değer verir. Ekibin her bir üyesi de mesleğini seven ve işini zevkle yapan kişiler. Bu durum çalışma ortamına da yansıyor” diyor.

Harun Çelebi: “Elektrikli otomobile ilgi duyan gençleri hayallerini gerçekleştirmek için GÜNSEL’e davet ediyorum.”

Araç Entegrasyon ve Paketleme Mühendisi olarak GÜNSEL’de görev alan Harun Çelebi ise araç sistemlerini sanal ortamda entegre edip sistem uygunluğunu kontrol ediyor. Çelebi GÜNSEL deneyimini anlatırken “İçerisinde geçen her anı, adaptasyonu ve tanımayı daha iyi bir adım için fırsat olarak değerlendirip araç entegre sistemleri hakkında birçok bilgiye ulaştım” diyor.

Daha önce yanmalı motorlar üzerine TOFAŞ’ta, elektrikli araç üzerine de Maserati Lavante’de deneyim sahibi olan Çelebi, “Sıfırdan elektrikli otomobil üretme sürecini GÜNSEL ile yol alarak ileriye taşımak benim için paha biçilmez bir deneyim oldu” diyor. Çelebi, elektrikli otomobile ilgi duyan gençleri de hayallerini gerçekleştirmek için GÜNSEL’e davet ediyor.

Nazmiye Işık: “Yolun başında böylesine güzel bir projede yer almak gurur verici ve yarınlara olan inancımı güçlendiriyor.”

25 yaşındaki endüstriyel tasarım mühendisi Nazmiye Işık ise GÜNSEL B9’un dijital gösterge ekranı ve orta panel de yer alan bilgi eğlence sisteminin kullanıcı deneyimi ve ara yüzü tasarımında görev alıyor. Mesleki anlamda ilk profesyonel deneyimini GÜNSEL’de yaşayan Işık, “Yolun başında böylesine güzel bir projede yer almak gurur verici ve yarınlara olan inancımı güçlendiriyor” diyor. Eğitim gördüğü dönemde Shell Eco Marathon ve TÜBİTAK Efficiency Challenge yarışlarına katılan ekiplerde görev alan Işık, otomobil üretme hayalini GÜNSEL ile gerçekleştirmenin gurur verici olduğunu söylüyor.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.