Kışlık Domates Sosu: Pratik ve Lezzetli
Kış aylarında yemek hazırlamayı kolaylaştırmak için ev yapımı domates sosu birebir. İşte kışlık domates sosu tarifimiz:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Öncelikle domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Büyük bir tencereye doğranmış domatesleri ekleyin ve orta ateşte pişirin. Domatesler suyunu salana kadar pişirmeye devam edin.
Suyunu saldıktan sonra ateşi hafifletin ve arada karıştırarak 1-1,5 saat kadar suyunu çekmesini bekleyin. Sarımsak kullanıyorsanız, sarımsağı ince ince doğrayın ve ekleyin.
Son olarak tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyin. İsterseniz sirkeyi de ekleyebilirsiniz. 10-15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Hazırladığınız sosu sıcak sıcak temiz kavanozlara doldurun. Kavanozların ağzını temiz bir bezle silin ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirerek soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kavanozları serin ve karanlık bir yerde saklayın.