Geçtiğimiz ay, bilim insanları çikolatanın bileşenlerinden olan flavonoidlerin sağlık üzerindeki faydalarını ortaya koydu.
Flavonoidler, güçlü antioksidan ve iltihap önleyici özellikleriyle bilinir. Araştırmalar, bu bileşiklerin kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olarak kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini azaltabileceğini gösteriyor. Ayrıca insülin direnci ve tip 2 diyabet gibi durumlarla mücadelede de faydalı olabilirler.
Bununla birlikte, bu faydaların kakao gibi çikolatanın işlenmemiş halinde olduğunu unutmamak önemlidir. Healthline’a göre, kakao sıcak çikolatadan çok daha fazla tat ve besin değeri sunar. Yani doğal haliyle vücudunuza daha çok fayda sağlayabilir.
Sıcak çikolataya daha sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, kakao, lezzetinin ve besleyiciliğinin yanı sıra sağlık açısından da öne çıkıyor.
Kakao ürünleri genellikle çok az şeker içerir veya hiç içermez. Healthline uzmanları, “Kakao, genellikle diğer kakao ürünlerinin çoğundan daha az işlenmiş ve daha besin yoğun olan saf bir kakao türüdür,” diye ekliyor.
Bu, kakao tüketiminin sağlık için önemli bir avantaj sağladığı anlamına geliyor. İşlenmiş çikolatalarla karşılaştırıldığında, saf kakao daha fazla antioksidan, magnezyum ve diğer besinleri içerir ve bu da onu vücut için faydalı bir seçenek haline getirir.
Bu nedenle, tatlı bir atıştırmalık yerine kakao daha doğal ve besleyici bir alternatif olabilir.
Besleyici ve şekersiz bir sıcak çikolata içeceği yapmak için, bir fincan sıcak süte 1 yemek kaşığı kakao tozu ekleyin. Üzerine biraz tarçın serpin ve bal veya akçaağaç şurubu ile tatlandırın.