Kereviz, sağlığımız için sayısız faydası olan besin değeri yüksek bir sebzedir. Sindirimin desteklenmesinden kalp sağlığının korunmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden cilt sağlığının desteklenmesine kadar birçok alanda olumlu etkileri vardır.
Kereviz, düşük kalorili olmasına rağmen önemli besin maddelerini bünyesinde barındırır:
Yüksek lif içeriği sayesinde kereviz, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur ve kabızlığı önler. Ayrıca mide zarının sağlığını destekleyen apiuman adlı bir bileşik içerir.
Düşük kalorisi ve yüksek su içeriğiyle kereviz, kilo vermeyi destekleyen bir besindir. Tokluk hissi vererek fazla kalori alımını azaltır.
Kerevizdeki lif, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca antioksidanları iltihaplanmayı azaltarak kalp sağlığını iyileştirir.
Kereviz, kan damarlarındaki kasların gevşemesine yardımcı olan bileşikler içerir. Bu, kan akışını artırır ve kan basıncını düşürür.
%95’i sudan oluşan kereviz, vücudun hidrasyonuna katkıda bulunur.
Antioksidanları ve C vitamini ile kereviz, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kereviz, vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olan bileşikler içerir.
Vitaminleri ve antioksidanları sayesinde kereviz, sağlıklı ve parlak bir cilde katkıda bulunur.
K vitaminiyle kereviz, kemik mineralizasyonu ve kemik yoğunluğunun korunmasına yardımcı olur.
Kereviz, çiğ olarak tüketilebileceği gibi salatalar, çorbalar, güveçler ve smoothie’ler gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir.