enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3826
EURO
36,8470
ALTIN
2.970,27
BIST
9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Yağmurlu
17°C
Advert

Kendi ürettiği şarabı 260 TL’den sattı, restoranda 3 bin 300 TL’ye içti! Fiyat patronu bile şaşırttı

Kendi ürettiği şarabı 260 TL’den sattı, restoranda 3 bin 300 TL’ye içti! Fiyat patronu bile şaşırttı
22.08.2024 18:24
12
A+
A-

Kendi ürettiği şarabı 260 TL’den sattı, restoranda 3 bin 300 TL’ye içti! Fiyat patronu bile şaşırttı Restoranlardaki fahiş fiyatlar gündemdeki yerini koruyor. Suvla Şarapları’nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı’nın gittiği bir restoranda 260 liraya sattığı şarabına 3 bin 300 lira ödediği ortaya çıktı.

Kendi ürettiği şarabı 260 TL’den sattı, restoranda 3 bin 300 TL’ye içti! Fiyat patronu bile şaşırttı

260 TL’den sattı, restoranda 3 bin 300 TL’ye içti! Fiyat patronu bile şaşırttı

EKONOMİ – Fiyat patronu bile şaşırttı Üreticiden çıkan ürünlerin fiyatı vatandaşa ulaşana kadar katlanarak artıyor. Vatandaşlar da restoranlardaki fahiş fiyatlardan şikayetçi… Bunun çok çarpıcı bir örneği yaşandı. Suvla Şarapları’nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı ve eşinin restorana 260 liraya sattığı bir şişe şaraba 3 bin 300 lira verdiği ortaya çıktı.

Ekonomim Gazetesi yazarı Vahap Munyar’ın köşesinde yazdığı yazı gündem oldu. Munyar, “260 liraya sattığımız şarabı restoranda 3 bin 300 liraya içtik” başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:
“Suvla Şarapları’nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı, birlikte çalıştığı eşi Pınar Ellialtı ile bir akşam dışarıda yemeğe çıktı. Gittikleri restoranda kendi ürettikleri şaraplardan birini sipariş verdi.

Yemeğin sonunda hesabı istedi. Hesap dökümüne baktı, kendi şaraplarının restorandaki fiyatını görünce şaşırdı:

– 3 bin 300 lira…

İtiraz etmedi, hesabı ödedi. Ancak, kendi şarabına ödediği 3 bin 300 lira içine oturdu. Ertesi sabah pazarlama ekibine restoranın adını verdi:

– Bakın bakalım “K………..” adlı şarabımızı o restorana kaç liraya vermişiz?

Ekip çok geçmeden bilgiyi aktardı

– Sözünü ettiğiniz şarabı o restorana veriş fiyatımız 260 lira görünüyor.

İç geçirdi, hayıflandı:

– Yüksek enflasyon fiyatlama davranışlarını çok bozdu. Onu anladık. Ancak, bir şişe şaraba alış maliyetinin üzerine 11-12 kat eklemek dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil…

Selim Zafer Ellialtı, bu olayı geçenlerde kendi mekanlarından birinde buluştuğumuzda anlattı. Ellialtı’yı dinlerken Desert Group Kurucusu Yücel Özalp’in kendi işlettiği mekanlardan Okra İstanbul’da düzenlediği buluşmayı anımsadım.

Özalp’in düzenlediği buluşmada Doluca Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Kutman Oral’la sektörü konuşurken restoranlardaki fiyatlama davranışı da gündeme gelmişti:

– Restoranda kendi ürettiğimiz şarabın bir şişesine 5 bin 500 lira ödedim, içime oturdu.”

 

Kaynak: Ekonomim- Vahap Munyar

 

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.