enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Kar Yağışlı
8°C
Bursa
8°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Açık
8°C
Salı Az Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C
Advert

Kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 36,6’ya ulaştı

Kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 36,6’ya ulaştı
16.09.2024 18:15
10
A+
A-

Kadınların İş Gücüne Katılımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınların iş gücüne katılımını temel bir değer olarak görmektedir. Bu doğrultuda, kadınların iş gücüne katılımlarını artırmak ve çalışma hayatlarını kolaylaştırmak Bakanlığın önceliklerinden biridir.

Bakanlığın Çalışmaları

Bakanlık, hükümetin kadın işgücü katılımını artırma çalışmalarına destek olmak için çeşitli projeler geliştirmektedir:

  • “Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri” ile 750.000 kadına ekonomik yardım ve destek mekanizmalarına erişim sağlandı.
  • “Kooperatifler Yoluyla Kadının Güçlendirilmesi Projesi”, kadınların ekonomik hayata katılımını teşvik ederek 1.190 yeni kadın kooperatifinin kurulmasına yol açtı.
  • “Genç Kadınlar Geleceğini İnşa Ediyor Projesi”, eğitimsiz ve işsiz genç kadınların iş, staj ve eğitim olanaklarına erişimini desteklemektedir.
  • “Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi”, mühendislik alanındaki kız öğrencilere destek sağlayarak 931 öğrencinin yararlanmasını sağlamıştır.

Diğer Hedefler ve İşbirlikleri

Bakanlık, kadınların iş ve ev arasında seçim yapmak zorunda kalmamaları için esnek çalışma modelleri ve mahalle tipi kreşlerin yaygınlaştırılması hedeflemektedir. Ayrıca kadınların iş gücüne katılımını artırmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile protokoller imzalanmıştır.

Sonuçlar

Bakanlığın destekleriyle, 2002’de %27,9 olan kadınların iş gücüne katılım oranı 2023’te %35,8’e yükselmiştir. Bu oran, 2024’te %36,6’ya, kadın istihdamı ise %32,6’ya ulaşmıştır. Bakanlık, 2028 sonuna kadar kadınların iş gücüne katılım oranını %40,1’e, kadın istihdam oranını ise %36,2’ye yükseltmeyi hedeflemektedir.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.