enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

KAÇUV Çocukluk Çağı Kanserlerine Dikkat Çekmek İçin “Sarıyı Fark Et” Diyor

KAÇUV Çocukluk Çağı Kanserlerine Dikkat Çekmek İçin “Sarıyı Fark Et” Diyor
15.02.2020 15:39
356
A+
A-

KAÇUV Çocukluk Çağı Kanserlerine Dikkat Çekmek İçin “Sarıyı Fark Et” Diyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü vesilesiyle çocukluk çağı kanseri hakkında farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla #sarıyıfarket temalı bir kampanya gerçekleştirdi.

KAÇUV Çocukluk Çağı Kanserlerine Dikkat Çekmek İçin “Sarıyı Fark Et” Diyor. Türkiye’de yılda 3 bin 500 çocuğa yani her 3 saatte 1 çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Bu rakam nükslerle birlikte 5 bine ulaşıyor.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü vesilesiyle bu konuya dikkat çekmek için “#sarıyıfarket” diyerek bir farkındalık çalışması hayata geçirdi. Çocukluk çağı kanseri hakkında farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında; İstanbul’da farklı noktalar sarıyla kaplandı. KAÇUV, ayrıca billboard ve dijital ekranlardan da İstanbullulara “Sarıyı fark et” diye seslendi. 15 Şubat’ta ise Sarıyı Fark Et Bisiklet Turu düzenlendi. Caddebostan Sahili’nde başlayan bisiklet turunda, KAÇUV gönüllülerinden oluşan ve sarılara bürünen 50 kişilik grup #sarıyıfarket dövizleriyle farkındalık için pedal çevirdi. Bisiklet turunun başlangıç noktasında kurulan stantta ise çocukluk çağı kanserlerine ilişkin bilgiler verildi.

Çocukluk çağı kanserlerinde hastalığı erken evrede yakalamak kadar uygun merkeze ulaşıp tedavi almanın da büyük önem taşıdığına dikkat çeken KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, “Her yıl 3 bin 500 çocuk kansere yakalanıyor. Her geçen yıl üç yaş altı çocuklarda kanser vakaları artıyor. Çocukluk çağı kanserlerinin en sık görüleni ve bilinen vakaların yüzde 30’u lösemi… Geri kalan yüzde 70 içinde, ülkemizde ikinci sırada lenf bezi kanserleri yer alıyor. Bugün çocukluk çağı lösemisinden eskisi gibi korkmuyoruz. 30 yıl görülen vakaların yüzde 20’si iyileşirken, bugün yüzde 80’inden fazlası iyileşiyor. Çocukluk çağı kanserleri erişkin kanserlerinden türleri, tanı yöntemleri ve belirtileri bakımından ayrışıyor. Erişkinlerdeki gibi yerleşmiş tarama testleri olmadığından erken tanı alabilmeleri için ebeveynler tarafından bulgu ve belirtilerin bilinmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor” diyor.

KAÇUV’a destek olarak çocuklara umut olmak isteyenler aşağıdaki hesap numarasından, bagis.kacuv.org üzerinden veya UMUT yazıp 5686’ya kısa mesaj göndererek bağış yapabiliyor:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı

Denizbank Zincirlikuyu Şubesi

Hesap No: 439719

IBAN: TR08 0013 4000 0004 3971 9000 04

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.