İstanbul Halk Ekmek’ten 26 İlçeye 40 Mobil Büfe. İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE), 40 yeni mobil ekmek büfesini hizmete aldı. Mobil büfeler, 26 ilçede belirlenen noktalarda 11.00-18.00 saatleri arasında satış yapacak
İstanbul Halk Ekmek’ten 26 İlçeye 40 Mobil Büfe. İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE), 40 yeni mobil ekmek büfesini hizmete aldı. Mobil büfeler, 26 ilçede belirlenen noktalarda 11.00-18.00 saatleri arasında satış yapacak.
İstanbul halkının ucuz ekmeğe ulaştığı ve pandemi döneminde isteklere yetişemediği için önünde kuyruklar oluşan Halk Ekmek büfelerine yenilerinin eklenmesi talebi aylardır İBB Meclisi’nde çoğunluktaki AK Parti-MHP grubu tarafından kabul edilmiyordu.
En son aralık ayı İBB Meclisi’nde CHP grubunun 142 yeni Halk Ekmek büfesi açılması teklifi AK Parti-MHP grubunun oyları ile sürüncemede bırakılmıştı.
İBB yönetimi, engeli aşmak için Arnavutköy, Avcılar, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Sultanbeyli ve Ümraniye’nin de içinde bulunduğu pek çok ilçede, 40 noktada mobil büfelerle sabit satış yapmaya başladı.
Satış noktaları Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın “Kent Yoksulluk Haritası”na göre belirlendi.
Büfelerin satış yapacağı noktaların adresleri Halk Ekmek A.Ş’nin web sitesine konuldu, İBB’nin sosyal yardım kartını kullanan 17 000 406 ihtiyaç sahibinin telefonlarına da kısa mesajla gönderildi.
40 mobil büfede, yalnızca 1 TL’lik somun ekmek satışı yapacak. Bir araçta 70 kasada yaklaşık 1700 ekmek satışa sunulacak.
Araçlar satış noktalarına doğru yola çıkmadan önce Cebeci’deki Halk Ekmek fabrikasında Halk Ekmek A.Ş Genel Müdürü Okan Gedik ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama basın toplantısı düzenledi.
Halk Ekmek A.Ş Genel Müdürü Okan Gedik, mobil büfelerde yoğun olarak saat 11.00’dan sonra öğlen ve akşam ekmeği satılacağını belirterek “Esasen sabit büfelerle ulaşmak istiyoruz halkımıza.
Ancak bu konu da teknik sorunları meclis vasıtası ile yaşıyoruz.
Bunları aşmak için Ekrem başkan bizi böyle bir çözüme yönlendirdi. İstanbul’da 535 büfemiz var.
Bunların sayısını arttırmak istiyoruz.
50 tane daha acilen yeni büfe koymak istiyoruz.
142 tane başvurumuz var” dedi.
Gedik, mobil büfe için geçici olarak araç kiralandığını, araçları kullanacak şoförlerin satış işi için eğitimden geçirildiğini söyledi.
Gedik mobil büfelerin ihtiyaca göre hizmet sunmaya devam edeceğini ama ilk aşamada mart başına kadar bu hizmetin devam etmesini planladıklarını belirtti.
BÜFE OLMADIĞI İÇİN ÜCRETSİZ EKMEK HAKKINI KULLANAMAYARLAR VAR
Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama da “Bizim temel hedefimiz İstanbul’da 900 seviyelerinde büfeyi konumlandırmak. Şu anda İBB Meclisi’nde bekleyen 142 adet büfe talebimiz var. Umarım önümüzdeki pazartesi başlayacak büyükşehir meclisinde onay çıkar. Pandemi ve kış şartlarında ekmeğe ciddi talep oluşuyor. İçinde bulunduğumuz Sultangazi’yi örnek verelim. Eğer burda bir mahallede 40 aile hergün sosyal yardım kartı 3 ekmek almaya hak kazanmışsa, Halk Ekmek büfesi yoksa, o ekmeği alamıyor. 17 000 406 ailenin sosyal yardım kartlarına hergün 3’er ekmek olmak üzere bedava ekmek tanımlamış durumdayız. Büfe olmadığı için bedava dağıttığı ekmeğini alamayan aileler var” dedi.
Nama, mobil büfelerin satış yapacağı ilçelerde yaşanabilecek problemlerle ilgili şunları söyledi:
Biz Anadolu insanıyız Bizde ekmek kutsaldır Halkın ekmeğine dokunmamak lazım
Diğer siyasi partilerin belediyelerinin de bu konuyu çok hoşgörü ile karşılayacaklarını ve alkışlayacaklarını düşünüyorum. Olumsuzluk yaşamayacağımızı umuyorum.