enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

İpek iğne oyası ile kültür paylaşımı

İpek iğne oyası ile kültür paylaşımı
05.10.2018 11:37
301
A+
A-

Uluslararası İpek Oya Festivali kapsamında Müşküle ve Mirzaoba’da düzenlenen atölye çalışmasıyla Japonya ve Bulgaristan arasında kültür köprüsü kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü koordinesinde Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası İpek İğne Oyası Festivali renkli görüntülerle son buldu. Festivalin son gününde Bursa’nın oyaları ile ünlü Müşküle ve Mirzeoba köylerinde ipek iğne oyası atölyesi düzenlendi. Atölye çalışması köy içindeki evlerin kapı önlerinde gerçekleştirildi. Festivale Japonya ve Bulgaristan’dan katılan koleksiyonerler,  köy yaşantısına ve kadınların iğne oyalarına hayran kaldı.  Atölye çalışmasının ardından festivale katılanlar, köylüler tarafından hazırlanan sünnet yatağı süslemelerini inceledi.

Mirzaoba ve Müşlüke köylerinde gerçekleştirilen renkli etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Aziz Elbas’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Müzeler koordinatörü Yaşar Elmas ile Büyükşehir Belediyesi Müzler Şube Müdürü Muhterem Çevik de katıldı. Köy muhtarı Hakkı Aksoy ve Halk Eğitim Merkezi’nden Figen Yıldız’ın da eşlik ettiği renkli etkinlikte,  maharetli ellerde hayat bulan ipek iğne oyası ile festivale Japonya ve Bulgaristan’dan katılan koleksiyoncular arasında kültür köprüsü kuruldu.

 

Japonların ‘İpek İğne Oyası’ aşkı

3 gün boyunca çeşitli etkinlik, seminer ve sergiler ile devan eden festivalin son gününde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Japon akademisyen ve koleksiyoneler, Mirzaoba ve Müşküle köylerindeki el emeği göz nuru ipek iğne oyalarının modellemelerini büyük bir dikkatle inceledi. 9 bin kilometre uzaktan Türkiye’ye gelen ve Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İpek İğne Oyası’ festivaline katılan Japon konuklar, kendi ülkelerinde de çeyiz kültürü olduğunu ve bu kültürü yaşatmak adına bu tür etkinlikleri önemsediklerini söylediler. Daha önce hiçbir yerde görmedikleri örnek ve motiflerle karşılaştıklarına dikkat çeken yabancı konuklar, çok beğendikleri Türk ipek iğne oyasını kendi ülkelerinde de yaygınlaştırmayı hedefliyorlar.  Festivalin sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Aziz Elbas,  Büyükşehir Belediyesi Müzeler Koordinatörü Yaşar Elmas, Büyükşehir Belediyesi Müzler Şube Müdürü Muhterem Çevik katılımcılara festival anısına sertifika ve çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.