enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

İNME TEDAVİSİNDE DEV ADIMLAR ATILIYOR!

İNME TEDAVİSİNDE DEV ADIMLAR ATILIYOR!
21.01.2019 12:11 | Son Güncellenme: 21.01.2019 12:17
299
A+
A-

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, merkezdeki hastaneleri ile güçlendirilmiş ilçe hastanelerinde inme tedavisinin hızlı bir şekilde yapılması için çalışmalara start verdi.

Bursa’da inme tedavisinde dev adımlar atılmaya devam ediliyor. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete başlayan inme merkezi, bölgesel bir niteliğe kavuşması için girişimsel radyoloji ünitesi ile desteklenirken, diğer taraftan Bursa Devlet Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi ile İnegöl, Gemlik ve Mustafakemalpaşa Devlet Hastaneleri’nde inme tedavisi hizmeti verilebilmesi amacıyla eğitimlere başlandı.

Bu kapsamda Bursa Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen eğitime Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastane başhekimi Op. Dr. Tarık Kuzhan ve ilgili personel katıldı. Eğitimde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bakar ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Dr. Cemile Haki, Uzm. Dr. Meral Seferoğlu, Uzm. Dr. Asuman Ali, Uzm. Dr. Yavuz Durmuş, Uzm. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu ve Uzm. Dr. Demet Yıldız tarafından katılımcılara çeşitli bilgiler aktarıldı.

Zamanla Yarış Esas

Toplantıda konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, inmede ilk 4,5 saat içinde damar açıcı tedaviler ve ilk 6 saat içinde de anjiyografi uygulanması yolu ile pıhtının çıkarılmasının hastaların hayatını kurtardığının altını çizdi.

Bu doğrultuda hastaya hızlı müdahale yapılabilmesi için inme organizasyonu sürecinin kısaltılması gerektiğini dile getiren Dr. Akan, “İnmede zamanla yarış esastır. Hastaların hiç vakit kaybetmeden uygun bir tedavi kurumuna ulaşabilmeleri, damar açıcı tedavi şansını kullanabilmeleri açısından belirleyici öneme sahiptir. İnme hastalarında hastaneye ulaşma, tanı koyma, tetkik etme ve tedavi etme işlemlerinin, belirtiler ortaya çıktıktan sonraki ilk 4.5 saate sığdırılması gerektiğinden bu durum 112, hastane acil servisi, nöroloji bölümü, radyoloji bölümü ve inme ekiplerinin 7 gün 24 saat organize olup çalışmalarını gerektirmektedir. Bu doğrultuda hastanelerimizdeki inme eğitimlerini çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Dr. Akan’ın konuşmasının ardından eğitim, sunumlar ve karşılıklı soru cevap seklinde devam etti.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.