enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Kar Yağışlı
8°C
Bursa
8°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Az Bulutlu
10°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Advert

İhracatçının kur isyanı büyüyor

İhracatçının kur isyanı büyüyor
15.07.2024 17:57
15
A+
A-

Armatür Sektörü Haziran’da İhracatta Düşüş Yaşadı, Acil Önlemlere İhtiyaç Duyuyor

Armatür, valf, vana, musluk ve sıhhi tesisat ekipmanları sektörü, geçen yıl Haziran ayına kıyasla %16,9 düşüşle 280,6 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Sektörün altı aylık ihracatı ise %2,9 azalarak 1,96 milyar dolar oldu.

Dernek Başkanından Uyarı: “Daha Fazla Dayanamayız”

ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, sektörün mevcut koşullarda daha fazla devam edemeyeceğine dikkati çekti. Turhan, “Daha önce rekabet edebildiğimiz ülkelerle artık yarışamıyoruz. Kârlılık oranları çok düştü ve küresel rekabette ayakta kalabilmek için ihracat yapıyoruz” dedi.

İhracat Pazarlarında Rekabetçiliği Kaybettik

Sabit döviz politikasının ihracatçıları zor durumda bıraktığını vurgulayan Turhan, “Türkiye’nin avantajı rekabetçilikti. Ancak bunu kaybettik. Rekabetçiliğimizi geri kazanmak için ihracatçılara destek ve teşvikler verilmeli” diye belirtti.

Türk Lirası Bazında Artan Maliyetler

Türk lirası bazında maliyetlerin artmaya devam ettiğini ve son elektrik zammının işleri daha da zorlaştırdığını belirten Turhan, “Enerjiye yapılan zamlar rekabet şansımızı azaltıyor” dedi.

Yeni Yatırımlar İçin Finansa İhtiyaç Var

İhracatçının daha fazla dayanamayacağının altını çizen Turhan, “Küresel rekabette ayakta kalmak için yatırıma ihtiyacımız var. Ancak kredi faiz oranları yatırım yapmayı neredeyse imkânsız hale getirdi” diye konuştu.

Acil Önlem Alınmazsa Rekord Düşüşler Bekleniyor

İhracat için acil önlem alınmazsa rekor düşüşlere doğru gidildiğini ifade eden Turhan, “Firmalar ayakta kalmak için ihracat yapıyor. Geliştirme ve inovasyon yok. Bu zorluklar için acilen çözüm bulunmalı” dedi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.