enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
27°C
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Hipertansiyon Hastaları Hastalığının Farkında Değil

Hipertansiyon Hastaları Hastalığının Farkında Değil
REKLAM ALANI
16.05.2024 15:52 | Son Güncellenme: 16.05.2024 15:53
42
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Hipertansiyon Hastaları Hastalığının Farkında Değil Toplumun yaklaşık yüzde 30’unda tansiyonunun yüksek olduğunu vurgulayan Bursa Şehir Hastanesi’nden Kardiyoloji Doç. Dr. İsmet Zengin, buna rağmen hipertansiyon hastalarının yarısının bu durumdan haberdar olmadığına dikkat çekti.

Hipertansiyon Hastaları Hastalığının Farkında Değil

Hipertansiyon Hastaları Hastalığının Farkında

SAĞLIK – Hipertansiyon Hastaları Hastalığının Farkında Değil Bursa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Doç. Dr. İsmet Zengin, Dünya Hipertansiyon Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Hipertansiyonun kan basıncı değerinin yüksekliği ile seyreden bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Zengin, “Daha açık bir ifadeyle, belli ölçümlerde büyük tansiyon değerinin 14, küçük tansiyon değerinin ise 9un üzerinde olması hipertansiyon olarak adlandırılır. Toplumun yaklaşık yüzde 30’unda hipertansiyon bulunur fakat orandaki bu yüksekliğe rağmen, maalesef çoğu kişi hipertansiyon  hastalığının farkında değildir. Bu durum bireyler açısından riskler oluşturmaktadırlar. Çünkü hipertansiyon, kalp krizi, böbrek yetmezliği, felç gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir” dedi.

Düzenli Kontrol Şart

  Belli aralıklarla yapılan basit ve maliyetsiz ölçümlerle hipertansiyon tanısının rahatlıkla konulabildiğinin altını çizen Doç. Dr. Zengin, “Tanısı konulduktan sonra ise, tedaviye uyum sağlandığı sürece, başarı oranları yüksektir. Bu arada, hipertansiyonun tedavisi, yalnızca ilaç tedavisinden ibaret değildir. Öncelikle, hipertansiyon rahatsızlığına sahip bireylerin, yaşam tarzı değişikliği dediğimiz, tuz alımının günde ortalama 6 gram olacak şekilde ( yaklaşık 1 çay kaşığı) kısıtlanması, yoğun tuz içeriğine sahip turşu, sucuk, salam vb. gıdalardan uzak durulması, sigaranın bırakılması, fazla kiloların verilmesi ve düzenli fiziksel egzersiz yapılması gibi hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir” diye konuştu. Son olarak tedavide hekimin uygun göreceği bir ilacın da gerekli olabileceğini belirten Doç. Dr. Zengin, “ Saydığımız yaşam tarzı değişiklikleri yapılmadan ilacın etkinliği yeterli düzeye ulaşmayabilir. Ayrıca sağlıklı bireylerde de sıralanan bu yaşam tarzı önerileri, hipertansiyon gelişimini engelleyebilir veya geciktirebilir” şeklinde konuştu.  
REKLAM ALANI
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.