enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5742
EURO
36,2998
ALTIN
2.993,27
BIST
9.359,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Kar Yağışlı
19°C
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
Salı Parçalı Bulutlu
10°C
Advert

Herkes için ‘Bilim’

Herkes için ‘Bilim’
25.10.2019 18:19
316
A+
A-

 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden, dünyanın sayılı bilim merkezlerinden biri olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), örnek olmaya devam ediyor.

Herkes için ‘Bilim’ Çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun her kesiminin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek, kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde bilimsel konuları sunmak amacıyla hizmet veren Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, “herkes için bilim” anlayışıyla önemli bir sosyal sorumluğu yerine getiriyor.Herkes için ‘Bilim’ Mithat Enç Özel Eğitim Ortaokulu’nda eğitim gören görme engelli 3. ve 4. Sınıf öğrencileri, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şahin Bülbül ile atölye çalışması gerçekleştirdi.

“Engelsiz Bilim” atölye çalışmasında Doç. Dr. Bülbül, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ı öğrencilere anlattı, ardından basit malzemelerle DNA modeli oluşturuldu. Programın ikinci bölümünde ise sınıf uygulaması gerçekleştirildi. Panayır Ortaokulu öğrencileri ile görme yetersizliği olan kaynaştırma öğrencileri birlikte engelsiz bilim atölyeleri gerçekleştirdi. Öğrencilere bilimin doğası ve bilimsel süreç becerileri anlatıldı. Atölye çalışmalarının ardından görme engelli öğrenciler, Renziye İsmihan’ın resmettiği, Büşra Altun tarafından betimlenen ve özel bir teknikle tuval üzerine kabartma olarak işlenerek Braille Alfabesi ile hazırlanan ‘erişilebilir resim’ sergisini gezdiler.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.