enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Feyzioğlu: Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmelidir

Feyzioğlu: Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmelidir
23.06.2019 12:08
296
A+
A-

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “S-400 hava savunma sistemleri tercih olmaktan çıkmış, 82 milyonun can güvenliğini korumak adına bir egemenlik sorunu haline gelmiştir. Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmelidir” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı ‘Gündem Özel’ programına, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ünal, Mühendis ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Sencer İmer, Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen ve Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk katıldı. Programda, Türkiye’nin Rusya’da satın almaya karar verdiği S-400 ve Doğu Akdeniz’deki doğal gaz krizi masaya yatırıldı.

‘TÜRKİYE HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMELİDİR’

Feyzioğlu, programda S-400’e ilişkin, “Ahde vefa, söze vefa hukuk kurallarının birincisidir. Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmelidir. Türkiye’nin aşamalı hedefleri var. Türkiye’nin 2021 hedefi Siper’i hayata geçirmek. Çatıyı örtmek lazım. Devlet çatıyı korumaya çalışıyor. Türkiye’nin hava savunma sistemine sahip olmasını istemiyorlar. S-400 hava savunma sistemleri tercih olmaktan çıkmış, 82 milyonun can güvenliğini korumak adına bir egemenlik sorunu haline gelmiştir. Türkiye’nin NATO’dan çıkmak gibi bir düşüncesi yoktur” dedi.

‘ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ’

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen ise, “Savaş dönemi bittikten sonra bize artık doğudan tehdit yok. Etrafımız bir ateş çemberi. Güvenlik stratejimizi geliştirirken bu tehditlere göre değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

“S-400 doğru bir füze sistemidir” diyen Emekli Tümgeneral Ali Deniz Kutluk da, “Amerika S-400’lerle ilgili olmadığı halde şirketler Amerika’yı yönettiği için bu problemi yaşıyoruz” diye konuştu.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Ünal, ise şunları söyledi:

‘AMERİKA MÜTTEFİKİMİZSE DÜŞMANIMIZ KİM?’

“Amerika bizim müttefikimiz ise düşmanımız kim? Ortada kelimenin tam anlamıyla bir Amerika sorunu var. Benim yaptığım analizde S-400’ler bizim Amerika ile yaşadığımız bir sorun değil, sorunlar yumağının bir sonucu. Tam bir güven bunalımı yaşıyoruz.”

Ufuk Üniversitesi Mühendis ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Sencer İmer de, “Türkiye egemenlik hakkını defakto olarak ortaya koymuştur. Bu bir varlık meselesidir. Türkiye kendini havadan kontrol altına almak zorundadır” ifadelerini kullandı.

ÇIKIŞ NEDİR?

Programda yaşanan S-400 tartışmalarına ilişkin ise, katılımcılar çıkış yolunu şöyle açıkladı:

“Nejat Eslen: NATO ülkeleri bizim bölünmemizi istiyor. Ama biz NATO içinde kalmalıyız. Biz NATO’yu kullanmalıyız. Bizi büyük tehlikeler bekliyor. Güçlü bir iç cepheye ihtiyacımız var. Güçlü bir orduya ihtiyacımız var.

Sencer İmer:  Türkiye dik duracak ve işbirliğini sürdürecek. Hasan Ünal: Dış politikada bölge ülkeleri ile olan ilişkimizi gözden geçirmeliyiz. Ali Deniz Kutluk: NATO içinde Amerika’yı kontrol etmeliyiz. Türk İsrail ilişkileri arka kapı diplomasileriyle düzeltilirse şirketler kontrol altına alınabilir.

Metin Feyzioğlu: Demokrasimizi adalet paydasında güçlendirmek zorundayız.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.