Bursa’da FETÖ soruşturması kapsamında kapatıldıktan sonra Bursa Teknik Üniversitesi’ne (BTÜ) kampüs olarak devredilen Orhangazi Üniversitesi’nin 4 bin metrekarelik ‘özel katı’ rektörlük oldu.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Anladığımız kadarıyla çok lüks olarak döşenen kat bu yapının bölgesel, belki ülke içinde ve uluslararası organizasyonların yapıldığı, kapalı devre toplantıların gerçekleştirildiği bir mekan. Rektörlük, yardımcıları ve idarecilerin kullanacağı kat olarak düşünüyoruz” dedi.
Bursa’da 2011 yılında Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Orhangazi Üniversitesi’ne FETÖ soruşturması kapsamında geçen Haziran ayında kayyum atandı. Üniversite 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılıp, binaları Milli Emlak’a devredildi. Milli Emlak ise modern bir mimari yapıya sahip olan bu üniversiteyi, kampüs arayan Bursa Teknik Üniversitesi’ne tahsis etti.
ÖZEL ASANSÖRLE ÇIKILAN ‘ÖZEL KAT’
Üniversiteyi devralan BTÜ Rektörlüğü, A Blok’un 4’ncü katında bulunan ve iki asansörden birinin sadece özel kartı bulananları çıkardığı özel kat ile karşılaştı. Yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerinde kurulan, süit odaları bulunan, toplantı ve dinlenme salonları olan, her tarafı tavandaki mimarı yapıda bulunan desenlerin işlendiği halılar yaptırılan ve terlik ile gezilen kat üniversitede tartışma konusu oldu. Mobilya ve halıların KHK ile kapatılan örgüte yakın şirketlerden sağlandığı belirtilen bu salonda, halen aranmakta olan Bursa imamı Cansu Sarıyıldız’ın, FETÖ’nün Paralel Devlet Yapılanması toplantılarını yaptığı ve yurt içi ve dışından çağrılan kişilerin geldiği toplantılarda, ‘Himmet’ adı altında işadamlarından yüklü miktarda paralar alındığı öne sürüldü. Gelen kişilerin aileleriyle kalabileceği süit odaların bulunduğu katlarda televizyonların sadece salonlarda olması dikkat çekti.
KATTA UYULMASI GEREKEN KURALLARI YAZMIŞLAR
Örgüt içinde çok özel konumda bulunanların alındığı salonun girişinde ise gelenlerin uyması istenen kurallarla ilgili yazı ise şöyle:
Kıymetli misafirlerimiz, öncelikle hoş geldiniz. Sizlerin rahat edebilmesi için;
1- Lütfen odanızın temizlenmesini istediğinizde kartınızı ana giriş güvenlik noktasına bırakarak, odada temizlik istediğinizi söyleyiniz. Temizlikten sonra kartınızı tekrar güvenlik noktasından geri alabilirsiniz.
2-Üniversitemizden ayrılırken odanızın kapısını açık bırakınız.
3- Oda kartınızı üniversitemizden ayrılırken mutlaka ana giriş güvenlik noktasına bırakınız.
4- Güvenlik personelinimiz size sadece sadece güvenlik konusunda ve taksi çağırma konusunda, temizlik personelimiz ise sadece temizlik konusunda yardımcı olabilir.
5-Yemek ve benzeri ihtiyaçlarınızı sorumlu kişiye bildiriniz.
REKTÖR: BÖYLE BİR MEKAN BEKLEMİYORDUK
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, binayı teslim aldıklarında ekstra lüks olarak düşünülmüş böyle bir mekanla karşılacaklarını beklemediklerini söyledi.
Rektör Karademir, merdiveni olmayan, sadece tek bir asansör ile özel kart taşıyan kişilerin çıkabildiği bu katın kendilerini şaşırttığını açıkladı. Rektör Prof.Dr. Arif Karademir konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Anladığımız kadarıyla bu yapının bölgesel, ülke içinde, uluslararası organizasyonların yapıldığı, kapalı devre toplantıların gerçekleştiği, muhasebelerin yapıldığı, gelecek seneler veya aylar için yapılan programların masaya yatırıldığı bir mekan olarak icra edilmiş gibi görülüyor. Ayrıca burada ilk giren kişinin, ‘Bu grup oldukça kuvvetliymiş. Ben de katılsam faydasını bulurum’ gibi bir algı veriliyor insanlara. Kapalı devre bir sistemi bulunan bu kata, merdiven ile çıkış yok. Binada bulunan iki asansörden bir tanesi çıkıyor. Sadece özel kartı bulunanları taşıyor. ‘Bu katı nasıl değerlendireceğiz’ diye düşündük. Misafirhane olamayacağına göre aralarında Rektörlük, Yardımcılarının da bulunduğu idare katı olarak kullanmayı planlıyoruz.”