enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3826
EURO
36,8470
ALTIN
2.970,27
BIST
9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Yağmurlu
14°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
14°C
Advert

Evde mis gibi tepsi mantısı yapmanın sırrı: Tepsi mantısı tarifi ve püf noktaları

Evde mis gibi tepsi mantısı yapmanın sırrı: Tepsi mantısı tarifi ve püf noktaları
20.09.2024 10:38
11
A+
A-

Tepsi Mantısı Tarifi

Damak çatlatan tepsi mantısını evde kolayca yapabilirsiniz. İşte tüm püf noktaları ve adım adım tarif:

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Hamur:

  1. Unu, yumurtayı, tuzu ve suyu geniş bir kapta sert bir hamur haline getirin.
  2. Hamuru örtün ve 10-15 dakika dinlendirin.

İç Harç:

  1. Soğanı incecik doğrayın veya rendeleyin.
  2. Kıymayı bir kaba alın ve doğranmış soğan, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Hamuru Açma:

  1. Dinlenmiş hamuru tezgaha alın ve incecik açın.
  2. Hamurdan küçük kareler kesin.

Mantı Yapımı:

  1. Her kare hamurun ortasına kıymalı harçtan bir parça koyun.
  2. Kareyi dört köşesinden birleştirin ve bohça şeklinde kapatın.

Tepsiye Dizme:

  1. Yağlanmış fırın tepsisine mantıları dizin.
  2. Üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

Fırında Pişirme:

  1. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar, kızarana kadar pişirin.

Sos:

  1. Salçayı biraz suyla açarak bir tavada kavurun.
  2. Mantılar fırından çıkınca bu sosu üzerine dökün.

Yoğurtlu Servis:

  1. Sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın.
  2. Mantıların üzerine yoğurt gezdirerek sıcak servis edin.

Püf Noktaları:

  • Hamuru sert yoğurun.
  • Hamuru olabildiğince ince açın.
  • Kıymanın su bırakmaması için soğanı fazla sulandırmayın.
  • Mantıları sıkıca kapatın.
  • Fırında aşırı pişirmeyin.
  • Sosu çok yoğun yapmayın.
  • Tepsi mantısını sıcak servis edin.
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.