Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, törende yaptığı konuşmada, kıraathaneye gelen kişilerin kitap okuyup, çay ve kek ikramlarından faydalanabileceklerini söyledi.
“BU HAYIRLI BİR İŞTİR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millet Kıraathanesi” projesini açıkladığında muhalefet tarafından çok eleştirildiğini belirten Çerçi, “Muhalefet tarafından bu proje polemik konusu haline getirildi. Bu hayırlı bir iş, güzel bir düşünce. Seçim meydanlarında muhalefetin ağzına sakız yapıldı. Cumhurbaşkanımızın derdi Türk gençliğinin bilgiyle, kültürle donanmasıdır. Osmanlı döneminde kıraathane kültürü var. Okuma salonu olarak açılmış kıraathaneler kahvehanelere dönüşmüş. Sadece sohbet edilen, çay, kahve içilen ortamlara dönüştürülmüş. Cumhurbaşkanımızın arzusu zamanın boşa geçirilmemesidir. Biz bu projeyi çok benimsedik. Siyasi bir polemik konusu değildir” dedi.
Binayı restore edip kıraathaneye dönüştürdüklerini ifade eden Çerçi, “Millet Kıraathanesi’nde e-kütüphane de bulunuyor. Gelenler, çayı, kahveyi, keki belediyemizin imkanlarıyla tüketebilecekler. Dinlenebilinen, kitapokunabilen, çayın, kahvenin içilebileceği bir mekandır. Burası bir kütüphane değildir. Sadece öğrencilere değil halka da açıktır. Herhangi bir ücret de istenmeyecek.” dedi.
TALEP OLURSA GECE DE AÇIK OLACAK
“Millet Kıraathanesi”nin gündüz açık olacağını, talep olması halinde gece de hizmet vereceğini dile getiren Çerçi, kendisinin de buraya kitap bağışladığını belirterek, kitap sayısının artırılacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından “Millet Kıraathanesi”nin açılış kurdelesi kesildi ve vatandaşlar kıraathaneyi gezdi.
Kıraathaneyi gezen vatandaşlardan 74 yaşındaki Hüseyin Pala, daha önce böyle bir kıraathaneyle karşılaşmadığını anlatarak, “Çok güzel bir yer olmuş. Gençler burada kitap okuyabilirler. Ben de her zaman buraya gelirim. Kahveye gitmeyen gençler dışarda dolaşıyor, böyle bir yerde vakit geçirebilirler.” diye konuştu.