enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5305
EURO
35,9880
ALTIN
2.998,12
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Karla Karışık Yağmurlu
19°C
Bursa
19°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cumartesi Kar Yağışlı
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Advert

Eğitime kültürel destek

Eğitime kültürel destek
31.12.2018 13:24
263
A+
A-

Eğitime her alanda destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘Kültür Akademi’ programlarıyla da gençlerin ufkunu açıyor.

Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına yönelik çalışmaları ile örnek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitimin her alanına önemli katkılar sunuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, nitelikli iş gücüne katkı sunmak ve gençlerin ufkunu açmak adına gerçekleştirdiği ‘Kültür-Akademi’ programlarıyla da yüksek öğrenime kültürel destek sağlıyor. Bursa Göç Tarihi Müzesi galeri alanında gerçekleştirilen ve katılımın kontenjanla sınırlı olduğu tarih, sinema ve edebiyat atölyeleri ile gençler, alanında uzman isimlerin tecrübe ve birikimlerinden faydalanıyor. Gazeteci-Yazar Nihat Nasır’ın koordine ettiği Araştırmacı- Yazar Mustafa Armağan ile Hasan Ali Yıldırım’ın atölye çalışmalarını gerçekleştirdiği programlar, öğrencilerden de yoğun ilgi görüyor. Sinema-Edebiyat ve Tarih Atölyeleri, önceden belirlenen etüt konusu ile gruplar halinde ayda 6 oturum şeklinde yürütülüyor.

Belirli bir program dâhilinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Yazar Nihat Nasır, Tarihçi- Yazar Mustafa Armağan’ın öğreticiliğinde gerçekleştirdikleri tarih atölyesi ile katılımcılara her türlü ideolojik saplantıdan arındırılmış kelimenin tam manasıyla gerçek bir tarih perspektifinin sunulduğunu söyledi. Nasır,  “Bu atölye çalışması ile okullarda öğretilen/öğretilmeyen tarih olgusundan, zihni melekeleri yeni oluşmaya başlamış gençleri haberdar etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Hasan Ali Yıldırım ile birlikte gerçekleştirdikleri  ‘Sinema ve Edebiyat Atölyesi’ ile de öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı sunduklarını belirten Nasır,  “Tarih Atölyesi gibi her ay yapılan ve katılımcılarının tamamının üniversite öğrencilerinin olduğu bu atölye çalışması da ayda 1 kez olmak üzere 6 oturum şeklinde planlandı. Bu çalışma ile de gençler, hem sinemaya dair teorik bilgilerini geliştiriyor, hem de  “alternatif sinema” olgusuna ilişkin fikir sahibi oluyor” diye konuştu.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.