enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5029
EURO
36,1862
ALTIN
2.985,50
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Az Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
8°C
Advert

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Eğitimde yeni yaklaşımlar
25.11.2019 10:42
358
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi’nin bilimi topluma yayma hedefiyle kentte kazandırdığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi  (BTM), 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel önemli bir bilimsel etkinliğe imza attı.

Eğitimde yeni yaklaşımlar. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonunda düzenlenen “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” sempozyumuna Milli Eğitim Bakan Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun yanı sıra Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik, Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Şube Müdürü Ayşe Hacıoğlu,  çok sayıda akademisyen ile 24 ilden 350’ye yakın öğretmen ve öğretmen adayı katıldı.Eğitimde yeni yaklaşımlar. Milli Eğitim Bakan Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı ilk oturumda öğretmen ve öğretmen adaylarına okul dışı öğrenme ortamları anlatıldı. Doç. Dr. Çolakoğlu, okul dışı öğrenme ortamları olarak müzelerin, bilim merkezlerinin ve tabiat parklarının önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Bilim ve teknoloji merkezlerinin öğretmen ve öğrencilerin eğitilmesi konusunda önemli uygulama alanları olduğunu belirten Çolakoğlu, Bakan Yusuf Ziya Selçuk’un da okul dışı öğrenme ortamlarının kullanılmasına büyük önem verdiğini söyledi.  Öğretmen ve öğretmen adaylarının eğitim sistemine yönelik sorularına içtenlikle yanıt veren Çolakoğlu’na konuşmasının sonunda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nden öğretmenler gününe özel bilgi şöleni

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi rol model

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ahmet İlhan Şen ise formal eğitimde informal ortamları tamamlayıcı ve zenginleştirici araçlar olarak kullanmanın gerekliliğine ve bu ortamların doğru kullanımına vurgu yaptı. Prof. Dr. Şen,  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin okul dışı öğrenme ortamı olarak önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti. Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Uygar Kanlı ise bilim merkezlerinin öğretmenin ve öğrenmenin üzerindeki etkilerine değindi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yasemin Özdem Yılmaz da bilim festivallerinin okul dışı öğrenme ortamlarının en başarılı örnekleri olduğuna dikkat çekti. Ankara Üniversitesi’nden Doktor İhsan Metinnam yaratıcı drama yönteminin de eğitim ve öğretim sürecine son derece olumlu katkıları olduğunu söyledi.  Sempozyumun son konuşmacısı olarak söz alan Öğretmen Emre Özel ise kendi çalıştığı köy okulunu örnek göstererek dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan öğrencileri için verdiği mücadeleyi anlattı.  Sempozyumun arından katılım sağlayan tüm öğretmenlere Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri takdim edildi.

Öğretmenler gününde eğitimde yeni yaklaşımlar tartışıldı. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyum yoğun ilgi gördü.

 

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.