Durmak yok Domuz etine devam. Caydırıcı olmayan cezalar karşısında domuzluk etmeye devam etti. İlko Köse bu kez sucukların adını değiştirerek Bifet yaptı. Bifet sucuklarını da domuzdan yaptı.
Son denetimlerde aynı adamın sucuklarında ikinci kez domuz eti bulundu.
Bu gıda teöröristinin ikinci kez ruhsatı nasıl aldığı hala nasıl serbest olduğu ise bir muamma..
Gurme sucukları kimin? Bifet ile Gurme aynı firma mı? Yine domuz eti skandalı!
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hileli ürünler listesi açıklandı! Domuz eti ve at eti barındıran markalar bakanlık tarafından paylaşıldı.
Gurme sucuk ürünlerinde yine domuz eti bulundu, bu durumdan sonra vatandaşlar gurme sucukları kimin? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Öte yandan vatandaşlara at eti ve domuz eti yediren Gurme sucuklarının Bifet ismiyle marketlerde satılması da tepkiyle karşılandı. Bu gibi firmalara gıda üretim ruhsatı neden veriliyor? sorusu ise aileler tarafından cevap aranan konular arasında yer alıyor.
Bakanlık tarafından açıklanan hileli ürünler listesi bugünün en çok konuşulan konu başlıkları arasında bir numarada yer alıyor. Geçtiğimiz listede de adı domuz eti skandalına karışan Gumre Gıda yine listede yer aldı. Marka tescilini Bifet olarak değiştiren ve marketlerde satılan sucuklarda domuz eti olduğu tespit edildi. Yalnızca domuz eti ve at eti değil, tek tırnaklı hayvan etleri, antep fıstığı yerine yer fıstığı kullanan firmalar da listede yer aldı.
GURME SUCUKLARI KİMİN? GURME GIDA SAHİBİ KİM?
Gurme Gıda firmasının fabrikası Çayırova’da bulunuyor. Kocaeli’nde gerçekleşen üretim tesisinin yanı sıra İstanbul Genel Müdürlüğü ise Bayrampaşa’da yer alıyor.
Ürünlerinde ikinci kez domuz eti bulunan Gurme Gıda San. Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi İlko Köse’dir.
Fotoğraf: Gurme Gıda sahibi İlko Köse.
NERELERDE DOMUZ ETİ BULUNDU?
Kocaeli Çayırova’da üretilen GURME Gıda San. Tic. Ltd. Şti’nin kangal fermente sucuklarında domuz eti tespit edildi!
Serdivan Sakarya’da üretilen Yüzet Et ve Et Ürünlerinde at eti tespit edildi!
Fethiye Muğla’daki China Sun Chinese Restaurant’ta dana eti olarak satılan ette domut eti tespit edildi.
Afyon’daki Akşömine adlı mekanda Adana Kebap olarak satılan etin içinde domuz eti tespit edildi.
Muğla’daki Serkul 1 ve Serkul 2 restaurantta dana biftek olarak satılan içinde domuz eti tespit edildi.
Kaynak; HaberVitrini
https://noktabursa.com.tr/2019/12/21/domuz-eti-kullananlar-yeni-markalariyla/
https://noktabursa.com.tr/2019/10/12/vatandasa-domuz-eti-yediren-firmalar-belli-oldu/