enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4893
EURO
36,2479
ALTIN
2.964,68
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C
Advert

Dünyanın en büyük uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Dünyanın en büyük uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi
14.04.2019 13:44
351
A+
A-

Stratolaunch Systems şirketinin geliştirdiği çift gövdeli ve 6 motorlu uçağın bugün gerçekleştirdiği ilk uçuşunun videosu yayınlandı.

ABD'nin Gerald R. Ford (CVN-78) sınıfı süper uçak gemisi

Stratolaunch Systems şirketinin uzay araştırmalarında görev almak üzere geliştirdiği, çift gövdesi ve 6 adet Boeing 747 motoru bulunan uçağın bugün gerçekleştirdiği ilk uçuşunun videosu yayınlandı.Kanat genişliği tam 117 metre olan devasa uçak, Los Angeles kentinin kuzeyindeki Mojave Havalimanı’ndan havalanarak ilk uçuşunu yaptı.

NASA yöneticilerinden Thomas Zurbuchen, bu olayı tasarım ekibi için tarihi bir dönüm noktası olarak niteledi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Zurbuchen, “Uçağı uzayın kenarına ve ötesine göndermek söz konusu” ifadelerini kullandı.

Uzaya yük taşımak üzere bir sistem geliştirmek amacıyla kurulan Amerikan havacılık ve uzay şirketi Stratolaunch Systems’ın bugün ilk uçuşunu gerçekleştiren uçağın kanat genişliği 117 metreye ulaşıyor.

Üzerinde 6 adet Boeing 747 motoru bulunan uçak, 250 ton yük taşıma kapasitesine sahip. Uzay araştırmalarında kullanılmak üzere tasarlanan uçak, roketleri yaklaşık 10 kilometre yüksekliğe taşıyıp oradan uzaya fırlatarak, uyduların yörüngeye daha uygun ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlayacak.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.