Gıda Güvenliğindeki Buzdolabı Teknolojilerinin Kritik Rolü
Dünyada 333 milyon kişi gıdaya erişmekte zorlanıyor. Öte yandan, yetersiz gıda saklama koşulları nedeniyle her yıl 526 milyon ton gıda israf ediliyor. Bu gıda, yaklaşık 1 milyar insanı besleyebilirdi.
1,2 milyardan fazla insan buzdolabı teknolojilerine ulaşamıyor. 745 milyon kişi buzdolabı için gerekli elektriğe sahip değil ve 3,5 milyar kişi sık elektrik kesintileriyle karşılaşıyor.
Buzdolabı teknolojileri, gıda güvenliği için hayati öneme sahip olmakla birlikte önemli çevresel etkilere yol açıyor. Beko CEO’su Hakan Bulgurlu, “Dünyada gıda, buzdolabı teknolojileri ve elektriğe erişimde sıkıntı yaşayan milyonlarca insan var. Nüfusun artmasıyla birlikte 2050 yılına kadar kullanılacak buzdolabı sayısının 4,2 milyara ulaşması bekleniyor. Bu büyüme, enerji verimli teknolojiler kullanılmazsa ciddi çevresel sorunlara yol açabilir” dedi.
Beyaz eşyalar küresel karbon emisyonlarının %8’ini oluşturuyor ve bunun %15’i buzdolaplarından geliyor. Soğutma sektörü, dünya elektrik tüketiminin %17’sini kullanıyor. Buzdolapları, en çok enerji harcayan beyaz eşyalardır. Bu nedenle yüksek enerji verimliliği, gezegenimizin sürdürülebilirliği için büyük önem taşımaktadır.