“Şekerden Domuza” isimli video, çocukların ve büyüklerin her gün tükettiği yumuşak şekerlemelerin üretim süreçlerini sondan başa doğru hikaye ediyor ve süreç en sonunda domuz derisinden elde edilen jelatinde son buluyor.
Greet Verhaert’in araştırıp Bart Mutton’un yazdığı ve Alina Kneepkens’in yönettiği çalışmanın ardından batıda birçok aile çocuklarına bu tür şekerlemeleri yasaklarken, Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinde bu konuda da önüne geçilemez bir vurdumduymazlık hüküm sürmeye devam ediyor.
Müslüman ve Yahudilerce “helal” kabul edilen hayvanlardan elde edilen jelatinin, tüketilen şekerlemelere yetecek miktarda olmadığını vurgulayan uzmanlar, yüzde 7’si jelatinden oluşan şekerlemelerde mutlaka domuz katkısı olduğuna dikkat çekiyorlar.
Parayla sözde “Helal” sertifikası alan birtakım ithalatçı veya işletmeler, içeriğinin ne olduğunu kendilerinin bile bilmediği ithal hammaddelerle veya direk ithal ürünlerle İslam ülkelerinin Müslüman halklarına adeta haram gıda saldırısı yürütmekteler.