Sürdürülebilir çevre politikası doğrultusunda hayata geçirdiği çalışmalar ile farkındalık oluşturan Yıldırım Belediyesi, geri dönüşüme kazandırdığı atıklarla aynı zamanda ülke ekonomisinde önemli maddi tasarruf sağlanmasına öncülük ediyor.
GELİŞTİRDİĞİ AKTİF GERİ DÖNÜŞÜM PROJELERİYLE FARK OLUŞTURAN YILDIRIM BELEDİYESİ, ÇEVRENİN KORUNMASINA KATKI SAĞLIYOR.
Çevrenin korunması ve geri dönüşümde öncü projeler gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına yürüttüğü çalışmaları hızla sürdürüyor. Türkiye’de geri dönüşüm konusunda Avrupa standartlarını yakalayarak örnek teşkil eden kurumlardan biri olan Yıldırım Belediyesi, 2018 yılının ilk 9 ayında 18 bin 674 kilogram ambalaj atığı, 983 ton cam atığı ve 30 bin 915 kilogram atık bitkisel yağ topladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ayrıca 4 bin 367 kilogram pil atığının yanı sıra 340 adet lastik ile bin 394 adet elektronik atık ve bin 668 floresanı geri dönüşüme kazandırarak önemli bir çalışmayı ortaya koydu.
YILDIRIM BELEDİYESİ, 2018 YILININ İLK 9 AYINDA 18 BİN 674 KİLOGRAM ATIK AMBALAJ, 983 TON ATIK CAM, 30 BİN 915 KİLOGRAM ATIK BİTKİSEL YAĞ TOPLADI.
‘ÇOCUKLARIMIZA KARŞI SORUMLUYUZ’
Geri dönüşümün çocukların sağlıklı koşullarda bir yaşam sürmesi için tüm insanlığın yürütmesi gereken önemli bir çalışma olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak çevre koruma ve geri dönüşümü gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuz olarak görüyor, Türkiye’ye örnek ve öncü çalışmalara imza atıyoruz” dedi. Geri dönüşümün çevresel etkisinin ekonomik boyutundan çok daha fazla olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Etkin geri dönüşüm faaliyetleriyle hava kirliliğini yüzde 90, su kirliliğini yüzde 35 azaltabiliyoruz. Yine su kullanımında yüzde 45, geriye kazandırılan ürünlerin farklılığına göre enerji kullanımında yüzde 60 ile yüzde 90 arasında tasarruf sağlayabiliyoruz. Çevreye duyarlı uygulamalarımızla insan sağlığını tehdit eden durumların önüne geçiyor, çevremizi koruyarak gelecek nesillere bırakıyoruz. Geri dönüşüm sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize artı değer katıyoruz. Bu bizim çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz” ifadelerini kullandı.
4 BİN 367 KİLOGRAM ATIK PİL, 340 ADET LASTİK İLE BİN 394 ADET ELEKTRONİK ATIK VE BİN 668 FLORESAN DA GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI.
YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “KAYNAKLARIN SONSUZ OLMADIĞINI UNUTMADAN, ÖZELLİKLE ENERJİ KULLANIMININ EN ÜST DÜZEYE ULAŞTIĞI DÖNEMDE, ÇEVREYE ZARAR VERMEYEN VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI DÜNYAMIZIN ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM.”
BAŞKAN EDEBALİ: “ÇEVREYE DUYARLI UYGULAMALARIMIZLA İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN DURUMLARIN ÖNÜNE GEÇİYOR, ÇEVREMİZİ KORUYARAK GELECEK NESİLLERE YAŞANILABİLİR BİR DÜNYA BIRAKIYORUZ.”