Başlık: Et ve Süt Proteinleri Bağırsak Kanserine Karşı Koruyabilir
Giriş: Japon araştırmacılar, beslenmeye et ve süt proteinlerinin dahil edilmesinin ince bağırsakta tümör oluşumunu önlemeye yardımcı olabileceğini öne sürüyorlar.
Fare Çalışması: Yapılan fare çalışmasında, tümör oluşumuna yatkın fareler; et ve süt proteinsiz bir diyet ve normal bir diyetle beslendi. Normal diyetle beslenen grupta ince bağırsaklarda daha az tümör gelişimi görüldü.
Et Proteini Albümin: Araştırmacılar, ette bulunan albümin proteinini proteinsiz diyete eklediklerinde de ince bağırsakta benzer tümör baskılayıcı etkiler gözlemlediler.
Bağışıklık Sistemi: Diyetlerin bağıışıklık sistemi hücreleri olan T hücrelerinin sayısını etkilediği bulundu. Bitkisel diyetle beslenen farelerin ince bağırsaklarında daha az T hücresi tespit edildi.
Sonuç: Araştırmacılar, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gıda proteinlerinin önemine dikkat çekerek, insanların alerjileri yoksa et ve süt ürünlerini kasıtlı olarak kısıtlamaktan kaçınmalarını öneriyorlar.