Sebze ve Meyvelerin Ömrünü Uzatın
Sebze ve meyveler uygun şekilde saklanmadığında çabucak bozulur. Ancak yiyeceklerin raf ömrünü uzatmanın ve bozulmayı önlemenin kolay bir yolu var.
Saklama Kaplarına Dikkat
Sebze ve meyveleri hava geçirmez kaplarda saklamak çürümeyi yavaşlatır. Ancak bu kaplar nemin kaçmasını da engeller; bu yüzden sebzelerin sağlıklı kalmasını sağlar.
Öte yandan, delikli kaplar veya poşetler kullanarak bu sebzelerin nefes almasını sağlayabilirsiniz. Çünkü bazı sebzeler hava dolaşımına ihtiyaç duyar.
Sebze ve Meyveleri Ayrı Saklayın
Sebzelerin meyvelerden farklı olgunlaşma hızları vardır. Ayrıca, bazı meyveler etilen gazı salgılar. Bu gaz sebzelerin daha çabuk çürümesine neden olur. Sebze ve meyveleri ayrı saklamak bazı sebzelerin ömrünü uzatacaktır.
Ayrıca, buzdolabının sıcaklığını doğru ayarlamak sebzelerin taze kalması için çok önemlidir. Sebzeler için ideal sıcaklık 1-4°C’dir.
Sebzeleri Yıkmadan Saklayın
Sebzeleri yıkmadan saklamak çürümeyi yavaşlatır. Yıkama, sebzelerdeki nemin hızla buharlaşmasına neden olur ve bu da sebzelerin daha çabuk çürümesine yol açar.
Bir Parça Kağıt Havlu Kullanın
Yeşil yapraklı sebzeleri nemli bir kağıt havluya sararak saklamak onları nemli ve taze tutar. Ayrıca, sebze çekmecesine nem emici paketler yerleştirmek fazla nemi emer ve çürümeyi önler.
Son olarak, buzdolabının sebze çekmecesini düzenli olarak kontrol etmek ve bozulan sebzeleri çıkarmak, diğerlerinin bozulmasını önler.