Bursa Yıldırım’da atık ilaçlar çöpe değil, geri dönüşüme gidiyor. Yıldırım Belediyesi, doğayı ve insan sağlığını koruma amacıyla ilçedeki birçok eczaneye yerleştirdiği atık ilaç toplama kutularından 4 bin 922 kilogram atık ilaç topladı.
Yıldırım Belediyesi, ekosistem ve insan sağlığı için tehlike oluşturan ve tehlikeli atık sınıfına giren atık ilaçları, çevreye zarar vermeden imha edebilmek amacıyla başlattığı ‘Evsel Atık İlaç Toplama Kampanyası’nı başarıyla sürdürüyor. Vatandaşlar, kullanım süresi dolmuş ilaçlarını belirlenen eczanelerde bulunan atık kutularına bırakarak hem doğayı hem de insan sağlığını koruyor. İlçe genelindeki 33 eczaneye yerleştirilen atık ilaç toplama kutuları aracılığıyla, Nisan ayından bu yana 233 kilogram, 2019 yılından bu yana ise toplamda 4 bin 922 kilogram atık ilaç toplandı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tehlikeli atık sınıfında yer alan atık ilaçların kontrollü bir şekilde toplanması ve çevreye, doğaya ve canlılara zarar vermeyecek şekilde lisanslı tesislerde bertaraf edilmesi amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Başkan Oktay Yılmaz, tarihi geçmiş ilaçların çöpe karışmadan imha edilmesini sağlayarak çevre ve insan sağlığını koruduklarını vurgulayarak, “Ne yazık ki ülkemizde alınan ilaçların neredeyse yarısı, son kullanım tarihleri dolmadan ya da hiç açılmadan evsel atık olarak çöpe atılıyor. Bu ilaçlar çöpe atıldığında içerdikleri kimyasal maddeler toprağa ve suya karışarak çevre kirliliğine yol açıyor. Bu kirlilik, hem insan sağlığına hem de doğadaki diğer canlılara zarar veriyor. Unutmayalım, ilaç çöp değildir. Yıldırım Belediyesi olarak, bu atıkları eczanelerdeki atık kutularında topluyoruz. Vatandaşlarımızdan evlerinde bulunan tarihi geçmiş, kullanılmayan veya ihtiyaç fazlası ilaçları bu kutulara bırakmalarını rica ediyorum. Yıldırım’ı hep birlikte daha güzel hale getireceğiz” dedi.