Bursa Yıldırım’da Akademi Konuşmaları Başladı Yıldırım Belediyesi ile Bursa Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Akademi Konuşmaları’ serisi, “Ortadoğu’da Bölgesel Savaş Riski: İran-İsrail Gerilimi” başlıklı söyleşiyle başladı. Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Doç. Dr. İsmail Akdoğan, Dr. Öğretim Üyesi Furkan Polat ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Küpeli’nin uzman görüşleriyle zenginleşti. İki haftada bir Cuma günleri düzenlenecek olan Akademi Konuşmaları, katılımcılara güncel ve önemli meseleler üzerine akademik tartışmalara katılma fırsatı sunacak.
Bu programlar, Yıldırım’ın kültürel zenginliğine katkıda bulunurken, katılımcılara da konuların derinlemesine incelendiği akademik bir platform sağlayacak.
Bursa’nın kültür ve sanat alanındaki yeni parlayan merkezi olan Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Akademi Konuşmaları” serisinin ilk etkinliği gerçekleşti. Doç. Dr. İsmail Akdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Furkan Polat ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Küpeli’nin katılımıyla gerçekleştirilen “Ortadoğu’da Bölgesel Savaş Riski: İran-İsrail Gerilimi” başlıklı söyleşi, katılımcılara güncel konuları derinlemesine ele alma fırsatı sundu. İki haftada bir Cuma günleri düzenlenecek bu akademik programlar, katılımcılara güncel meselelere dair uzmanlardan bilgi edinme ve fikir alışverişinde bulunma imkanı sunuyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şehrin hem fiziksel hem de manevi yapısını güçlendirme hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. “Yıldırım’ın binlerce yıllık tarihini, inancını, kültürünü ve mimarisini koruyarak geleceğe taşımaya çalışıyoruz” diyen Başkan Yılmaz, Yıldırım Belediyesi olarak bu amaç doğrultusunda önemli projeler yürüttüklerini ifade etti. Bu kapsamda, 19. yüzyılda Müslüman Türk iş insanları tarafından kurulan Bursa’nın önemli sivil mimari örneklerinden biri olan Tarihi Osman Fevzi Efendi Konağı’nın restore edilerek, çağımızın önemli düşünürlerinden Alev Alatlı’nın adının verildiği bir şehir düşünce ve sanat merkezine dönüştürüldüğünü belirtti. Konağın tarihi dokusunu koruyarak günümüze kazandırılan bu tesiste gerçekleştirilecek çalışmaların, akademik bilgi ve uygulamalarla şehrin geleceği için kalıcı fikirler üretmeyi hedeflediğini vurgulayan Yılmaz, “Geleneğin birikimi ile geleceği buluşturarak, kent yaşamında önemli bir köprü kurmayı amaçlıyoruz” dedi.
Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nin kentin kültürel ve akademik yaşamına önemli bir değer katacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile yürüttükleri iş birliğinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. “BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ile sık sık bir araya gelerek gençlerimize ve kentimize nasıl daha fazla katkı sağlayabileceğimizi tartışıyoruz. Gençlerimizin ürettikleri her değer, insanlığa fayda sağlayacak ve umut olacak,” dedi. Başkan Yılmaz, ortak akılla yürütülen bu çalışmaların Yıldırım’ın geleceği için büyük önem taşıdığını vurgularken, BTÜ Rektörü Naci Çağlar’a teşekkürlerini sundu.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ise, Yıldırım Belediyesi ile yürütülen iş birliğinin hem akademik çevre hem de halk için önemli olduğunu belirterek, “İki haftada bir gerçekleştireceğimiz ve halka açık olarak düzenlenecek Akademi Konuşmaları, Yıldırım’ın entelektüel kimliğine büyük katkı sağlayacak. Başkan Oktay Yılmaz’a bu çalışmalara verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum,” dedi. Yıldırım’da yürütülen çalışmalar sayesinde öğrencilerin şehir aidiyeti ve Yıldırımlı kimliğinin güçlendiğini de vurgulayan Çağlar, bu iş birliğinin yerel yönetim-üniversite ortaklığında örnek bir proje olduğunun altını çizdi.